TRADICIJA

Ni vrućina ju nije omela: Banska olimpijada donijela sjajnu zabavu uz skakanje u vreći, vožnju u tačkama, pilanje sa šegcom…

- Ovo je prilika da se naši mještani druže, dobro zabave, a mladi nauče kako su se nekada zabavljali naši stari, kazao je Karas

– Zbog poštivanja epidemioloških preporuka, Olimpijadu smo iz Banske Selnice preselili kod Lovačkog doma Kablar. Ovo je prilika da se naši mještani druže, dobro zabave, a da i mladi nauče kako su se nekada zabavljali naši stari. Nama ovo puno znači, jer su brojni mještani raseljeni za vrijeme rata i na blagdan Velike Gospe dolaze u svoje mjesto.

Zahvaljujem svim sudionicima igara, članovima Lovačkih društava Lisica Skakavac, Šljuka Lasinja i Fazan Banski Kovačevac na sudjelovanju, te Gradu Karlovcu koji je prepoznao vrijednost ovog projekta, kazao je Denis Karas, predsjednik MO Kablar, u kojem je danas svečano obilježen blagdan Velike Gospe i održana Banska olimpijada.

Ni ogromna vrućina nije spriječila sudionike da pokažu što znaju i mogu, a svima pruže puno zabave. Održana je vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali DVD Skakavac i DVD Brođani, a onda kod Lovačkog doma u Kablaru brojne ekipe odmjerile snage u starim igrama: pilanje sa šegcom, skakanje u vreći, voženje u tački, potezanje konopa, dok su lovci prikazali simulaciju izvlačenja divlje svinje, te natjecanje u gađanju letećih meta.

Vrijednost ove manifestacije prepoznao je i Grad Karlovac, koji je projekt, kao i još 24 koje su predložili MO i GČ, podržao na ovogodišnjem natječaju KAkvart.

– Kroz šest godina provođenja KAkvarta realizirani su brojni projekti. Značaj cijelom projektu daju građani koji žele unaprijediti ugodnost življenja u svojim gradskim četvrtima i mjesnim odborima i svojim volonterskim radom čine dobro za mjesto u kojem žive, rekao je Marin Svetić, predsjednik Gradskog vijeća, koji se na Banskoj olimpijadi okušao kao sudac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest