RADOVI PRI KRAJU?

Gradska uprava o famoznoj rekonstrukciji na D-6: Inzistirat ćemo da svi radovi budu po dobivenoj dozvoli, ukazujemo na propuste koje uočavamo

- Na svim koordinacijama projekta inzistirali smo kod izvođača radova, ali i nadzornog inženjera da se svi nedostaci na vrijeme isprave, napominju.

– Inzistirat ćemo da svi radovi budu po dobivenoj dozvoli, a od Hrvatskih cesta da pomognu sanaciju lokalnih cesta, poručili su iz Grada o rekonstrukciji dijela D-6 kroz Karlovac, kažu u karlovačkoj gradskoj upravi koja se oglasila i priopćenjem nakon što se javnost zgrozila katastrofalnom izvedbom šahtova na prometnici. 

Mještani koji žive uz D-6 već mjesecima žive uz radove i jednostavno ne mogu vjerovati da su se toliko odužili, a osim toga iz dana u dan nailaze i na propuste u gradnji. 

U priopćenju koji je Grad Karlovac odaslao se navodi:

“Zbog situacije na gradilištu i upita građana vezano za već svima poznate probleme kod izvođenja radova na rekonstrukciji prometnice D6, Gradska uprava je u direktnom kontaktu s Hrvatskim cestama kao investitorom projekta.

Kao i protekle dvije godine nastojimo u direktnoj komunikaciji ukazati na sve poteškoće i propuste koje smo sa razine gradskih službi uočavali ili uočavamo.

Cijelo vrijeme provođenja projekta Grad Karlovac nastoji biti na raspolaganju kako bi se projekt što prije i što kvalitetnije završio.

U tom kontekstu smo na svim koordinacijama projekta inzistirali kod izvođača radova ali i nadzornog inženjera da se svi nedostaci na vrijeme isprave.

fotografije FB Borlinski lonac

Isto tako, gradska tvrtka “Vodovod i kanalizacija” proteklih dana u sklopu svoje nadležnosti provjerava i čisti kanalizacijsku mrežu, te smo i u tom dijelu obavijestili investitora Hrvatske ceste o razini i kvaliteti izvedenih radova.

U postupku tehničkog pregleda Grad Karlovac kao i sva javnopravna tijela inzistirat će da svi radovi budu izvedeni sukladno dobivenim uvjetima i građevinskoj dozvoli.

Grad Karlovac je izradio troškovnike sanacije okolnih prometnica koje su tijekom izvođenja projekta služile kao alternativni pravci kretanja sukladno prometnoj regulaciji zbog rekonstrukcije prometnice D6.

Prema trenutnom izračunu za sanaciju je potrebno oko 7 milijuna kuna.

Obzirom se radi o zaista velikom iznosu financijskih sredstava, Grad Karlovac će zatražiti Hrvatske ceste podršku u financiranju tih radova, kako bi se što prije sve prometnice sanirale i građanima olakšale životne okolnosti.”


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest