POLITIKA

HSP upozorio na loše upravljanje i gospodarenje Karlovcem – od Pothodnika i cesta do skela, te poručio: Jesmo za građanski odgoj, ali…

- Iznova upozoravamo, na loše gospodarenje glede potrebitog održavanja i sanacija gradskih prometnica, loše održavanje komunalne infrastrukture (Švarča, Hrnetić, Turanj, Borlin itd.), te na devastaciju šume Kozjače, pluća grada, koja je izložena uništavanju i neselektivnoj sječi, navodi HSP

Županijski HSP upozorio je na loše upravljanje i gospodarenje Karlovcem – od Pothodnika i cesta do skela, te poručio: Jesmo za građanski odgoj, ali pod uvjetom da nastavne jedinice budu prožete hrvatskom kulturom i tradicijom.

U priopćenju, koje potpisuje predsjednik županijskog HSP-a Željko Belanek, stoji:

“HSP Karlovačke županije, ukazuje i ističe na loše gospodarenje i upravljanje gradom Karlovcem, što se osobito očituje u katastrofalnom stanju gradskog pothodnika, žile kucavice grada, koja svojom zapuštenošću, ne samo izgleda zastrašujuće, već i ugrožava živote prolaznika.

Također, iznova upozoravamo, na loše gospodarenje glede potrebitog održavanja i sanacija gradskih prometnica, loše održavanje komunalne infrastrukture (Švarča, Hrnetić, Turanj, Borlin itd.), te na devastaciju šume Kozjače, pluća grada, koja je izložena uništavanju i neselektivnoj sječi. HSP Karlovačke županije izražava žaljenje zbog odgađanja i nepoduzimanja potrebitih mjera sanacija gradskih stambenih objekata uzrokovanih posljedicama potresa, što se očituje u brojnim skelama po gradskim ulicama, koje prijete prolaznicima, a grad Karlovac nepotrebno plaća za njih veleke iznose renti.

HSP Karlovačke županije sa ljudskog, moralnog i etičkog stanovišta, drži nedopuštenim ponašanje karlovačke županice gospođe Martine Furdek Hajdin i ozaljske gradonačelnice gđe. Lidije Bošnjak, o čemu svjedoče i brojni natpisi u karlovačkim medijima, koje nisu pokazale ni zrnce empatije i razumjevanja za građane koji, po svemu sudeći bezuspješno upozoravaju na neodgovorno djelovanje odgovornih iz HEP-a, a u svezi problema koje je prouzrokovala Hidroelektrana Lešće.

HSP kao moderna i napredna stranka, zalaže se za uvođenje građanskog odgoja u Karlovačke škole, ali pod uvjetom da nastavne jedinice budu prožete hrvatskom kulturom i tradicijom, kako lokalne tako i nacionalne razine.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest