POČELA NASTAVA

U karlovačkim školama svi zadovoljni zbog nastave “uživo” – gradonačelnik Mandić: Učinimo sve da učenici i dalje ostanu u učionicama

foto ilustracija - arhiva KAportala

Sve škole pripremile su sve što je potrebno da bi se poštivale preporuke i moglo normalno raditi

– Sretni smo što smo novu školsku godinu počeli kontaktnom nastavom, a ne online i nadamo se da će tako biti do kraja, poručila je Snježana Žunac, ravnateljica OŠ Turanj, jedne od deset karlovačkih škola u kojima je danas počela nastava za 3.857 učenika, od koji 428 prvašića.

Dvije škole, OŠ Švarča i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, po riječima pročelnice Draženke Sila Ljubenko, prešle su u rad u dvije smjene kako bi ispunile preporuke HZJZ i Ministarstva obrazovanja, OŠ Banija, u kojoj se nastava odvija u dvije smjene, kreće u jednoj jer ima prostorne uvjete da se može prilagoditi svim uputama i preporukama, dok se u ostalim školama nastava odvija kao i protekle školske godine.

– Sve škole pripremile su sve što je potrebno da bi se poštivale preporuke i škole mogle normalno raditi, napomenula je Sila Ljubenko.

Škole su za ljetnih praznika uređivane pa je kod OŠ Turanj uređeno parkiralište, dovršava se novo igralište, u OŠ Braća Seljan kompletno su rekonstruirani sanitarni čvorovi,  PŠ Hrnetić ima nove prostore, dok OŠ Dragojla Jarnević ove jeseni čekaju još neki zahvati vezani za prilaz školi i okoliš. Grad je EU novcem osigurao besplatnu prehranu za više od 1.000 učenika, te pomoćnike u nastavi djeci s teškoćama, svima radne bilježnice, a prvi put novčano nagradio učenike i njihove mentore koji su bili uspješni na državnim natjecanjima.

Uspješnu novu školsku godinu svima je poželio gradonačelnik Damir Mandić.

– Svima nam je jasno da se nastava može odvijati isključivo u učionici. Pozivam sve, nastavnike, roditelje i učenike, da zajedno učinimo sve što je do nas da ovu školsku godinu ne prekidamo, odnosno, da djeca ne napuštaju učionice. Mjere koje su donesene uvjeren sam da garantiraju upravo to i da neće morati ići online nastava, ali valja osvijestiti da je to do svih nas. Neću isticati mjere koje su donesene, odnosno, koje su najkvalitetnije jer nisam stručnjak, neću ništa govoriti ni o cijepljenju, ali hoću o odgovornosti. Pozivam zaista sve koji su dio obrazovnog procesa na odgovornost, poručio je Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest