GOLA ZEMLJA

Riješen “misterij” sječe svih stabala kod Autobusnog kolodvora, direktor tvrtke: Nema nikakve gradnje, stabla su bila dotrajala i suha

Dodaje da se na prostoru ne planira nikakva druga aktivnost niti je predviđena nikakva izgradnja, niti je napravljena ikakva dokumetacija, niti zatražene dozvole.

Otkriven je “misterij” sječe drveća kod Autobusnog kolodvora u Karlovcu. Kako nam tvrdi direktor tvrtke vlasnika AK, na ovoj lokaciji nema niti će biti građevinskih radova ni planova gradnje, no nama se ipak čini da je sve dosta nespretno iskomunicirano jer nitko nije bio unaprijed obaviješten o radovima kao ni razlozima zbog čega su uklonjena apsolutno sva stabla na ovoj lokaciji. 

Naime, nakon što se u javnosti počelo govoriti da će se na toj lokaciji graditi autopraonica, poslali smo upit Gradu Karlovcu na koji još nismo dobili odgovor, ali i direktoru Autobusnog kolodvora Karlovac Dušku Kulašu.

– U svezi uklanjanja drveća kod Autobusnog kolodvora u Karlovcu jedini razlog uklanjanja je sigurnost zaposlenika, korisnika usluga kolodvora i ostalih prolaznika na kolodvoru. Kao što je poznato preko autobusnog kolodvora dnevno prođe na stotine osoba iz različitih razloga, a kako je prije mjesc dana na pješačku površinu palo dotrajalo stablo visine oko 10-tak metara i na našu sreću nitko u tome momentu nije prolazo pa nije došlo do nesreće, rekao je za KAportal direktor AK.

Kako kaže, kao odgovorna tvrtka morali su poduzeti radnje da osiguraju i zaštite i osobe i imovinu. Komunalni redari su dolazili nekoliko puta i rekli da uklonimo srušeno stablo.

– Stabla su u većoj mjeri dotrajala i svako toliko bi se neko od njih osušilo, lomile su se i padale grane, jer od prvobitno posađenih 20-tak komada ostalo samo nekoliko. Od 
prvobitne namjene da ukrase taj dio zemljišta ona su svojim gabaritima i prerasle taj prostor, natkrile su pješačke staze, prostor za taxi stajalište, postala su opasna za osobe i imovinu.To je jedini razlog uklanjanja stabala, kako bi nanovo prostor horikulturno uredili, prikladno ozelenili i zasadili novim drvećem koje je moguće jednostavno uređivati i koje će biti prikladno za prostor, kaže nam Kulaš.

Dodaje da se na prostoru ne planira nikakva druga aktivnost niti je predviđena nikakva izgradnja, niti je napravljena ikakva dokumetacija, niti zatražene dozvole.

Izvođač radova je, dodaje, izabran kao najpovoljniji od ponuđenih i s dobrim referancama, a vrijeme izvođenja radova su oni sami izabrali. 

– Još jednom izražavamo žaljenje ako smo nekoga povrijedili u svome postupanju, na žalost ili na sreću mi smo svi samo u prolazu imamo svoj vijek trajanja i ljudi i životinje i biljke, poslije nas dolaze neki novi tako će i ovaj prostor zazeleniti novim biljkama, navodi direktor.

– Nama je jako žao stabala jer su posađena u dobroj namjeri, žao nam je zbog reakcija pojedinaca, ali vođeni smo samo sigurnošću svih koji rade na kolodvoru i koji prostor kolodvora koriste za svoje potrebe. Tvrtka Autobusni kolodvor plaća sve svoje obaveze, vrši usluge prodaje karata, ima čekaonicu i javni sanitarni čvor, trgovinu mješovite robe, ugostiteljski objekt, aparat za napitke, renta car usluge, usluge brze hrane, taxi usluge, frizerske usluge, uredno održava cijeli prostor. Konstanto ulaže u održavanje cijelog prostora, zadnje što je napravila je investicija osvjetljavanja, zamjena stare rasvjete sa novom i ekološki jeftinijom. Nitko nam nije pomogao u ovoj pandemiji niti sa jednom kunom a prvoga su zatvorili, malo se i pojadao direktor tvrtke.

Još kaže kako oni žive od pristajanja autobusa i putovanja putnika autobusima a toga je sve manje što je i vama vjerojatno poznato.

– Često su upućene kritike na sam izgled kolodvora, on je takav kakav je projektiran za neko drugo vrijeme, mnogi gradovi i veći od grada Karlovca, kao Split ili Rijeka bili bi presretni kad bi imali ovakav kolodvor, ove veličine i sa takvim uslugama, ispričao je Kulaš.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest