POTPISAN UGOVOR

Počinju radovi na rekonstrukciji i obnovi kina Edison! Posao dobila AB gradnja, direktorica Janžetić: Ostavit ćemo duh starog kina i odjenuti mu novo ruho

Nakon 16 mjeseci radova trebat će obaviti tehnički pregled a zgrada dobiti uporabnu dozvolu. Nakon toga ide opremanje, pa je izvjesno da će se na ljeto 2023. godine u Karlovcu ponovo moći ići u kino Edison.

Kino Edison konačno je, na zadovoljstvo brojnih Karlovčana koji su vezani za njega, dočekalo početak rekonstrukcije i kompletne obnove vrijedne gotovo 26 milijuna kuna.

Kroz koji dan kreće uvođenje izvođača u posao, tehnički poslovi i ograđivanje gradilišta. Izvođač je karlovačka AB gradnja, pa je nakon tiskovne konferencije u predvorju kina potpisan i ugovor o rekonstrukciji i dogradnji zgrade. 

– Projekt je financiran iz Fonda za regionalni razvoj, ukupna vrijednost projekta je 25,8 milijuna kuna a 22 milijuna financira EU. 22. listopada je donesena odluka o odabiru izvođača, a danas ćemo potpisati ugovor. Odabrani izvođač je AB gradnja iz Karlovca, a ugovor je u vrijednosti od 23,2 milijuna s PDV-om, kazala je koordinatorica projekta Kristina Benko.

Dodaje da slijedi rok od 20-ak dana uvođenja u posao, odrađivanje tehničkih dijelova što se tiču jamstva i garancija, pripremni radovi i ograđivanje gradilišta. Ono što naravno sve najviše zanima je kada ćemo ponovo ići u kino. 

– Rok izvođenja radova je 16 mjeseci i vjerujemo da ćemo uspjeti sve završiti u zadanom roku i da će kino tada biti gotovo u svom punom sjaju, kazala je Benko.

Direktorica AB gradnje Marija Janžetić nije krila zadovoljstvo da je upravo njezina tvrtka dobila ovaj posao.

– Mi u AB gradnji smo se nadali i radili smo na izradi ponude na način da damo ekonomski najpovoljniju ponudu i budemo izabrani izvođač koji će vratiti kino u Karlovcu. To nam je bila želja. U ovih 30 godina radili smo razne objekte, i veće i možda interesantnije za neke krajeve i gradove, no ovaj objekt mi je posebno drag, ne samo što me vraća u vrijeme srednje škole kad s društvom išli u kino, već jer je to i želja svih stanovnika ovog grada –  da ponovo imamo kino, rekla je Janžetić te dodala kako je ovo povijesni trenutak za grad Karlovac, za nju i AB gradnju.

– 16 mjeseci ćemo raditi i zajedno s vama pratiti izgradnju, bit će tu raznih izazova, potrebno je ostaviti duh starog kina a odjenuti ga u novo ruho, udahnuti mu novu tehnologiju od grijanja, hlađenja i mi to možemo, zaključila je direktorica.

Gradonačelnik Damir Mandić se prvo zahvalio djelatnicima gradske uprave koji su radili na ovom projektu, rekao da su pokazali ne samo da znaju svoj posao već i ključni motiv da projekt Edisona ide dalje. 

– Nadam se da će to biti i kraće od 16 mjeseci no nećemo požurivati. Drago mi je da je posao dobila tvrtka iz Karlovca. Ovo je početak kraja svih naših silnih rekonstrukcija, rekonstruiramo vrelovod, Edison, vodovodnu mrežu, Radićevu, nadamo se da ćemo kroz dvije tri godine zahvaljujući europskom novcu riješiti to što nas proganja i daljnjim EU novcem financirati razvojne projekte koji nam trebaju, rekao je Mandić.

Nakon 16 mjeseci radova trebat će obaviti tehnički pregled a zgrada dobiti uporabnu dozvolu. Nakon toga ide opremanje, pa je izvjesno da će se na ljeto 2023. godine u Karlovcu ponovo moći ići u kino Edison. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest