JVP Karlovac proslavila 50 godina djelovanja – na proslavi najavljena izgradnja novih prostora za postrojbu

Glavni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković uručio je zapovjedniku JVP Karlovac Miroslavu Radi priznanje, a na svečanosti su nagrađeni i zaposlenici koji su svojim predanim radom zaslužni za kvalitetu i sposobnosti koje krase ovaj kolektiv

Javna vatrogasna postrojba Karlovac danas je obilježila 50 godina uspješnog rada.

Proslava je započela postrojavanjem i Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu, koju je služio fra. Mate Bašić. Nakon toga je pred Gradskim kazalištem Zorin dom održan blagoslov vozila i vatrogasaca, a nakon toga i svečana akademija. Goste je pozdravio zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade, a potom je predstavljen film o povijesti ove postrojbe.

Glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković istaknuo je kako se postrojba JVP Karlovac već mnogo puta dokazala na brojnim intervencijama, ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji već i širom države, te je postala jedna od najboljih timova u Hrvatskoj. Tom prigodom glavni zapovjednik HVZ-a Tucaković uručio je zapovjedniku JVP Karlovac Miroslavu Radi priznanje, a na svečanosti su nagrađeni i zaposlenici koji su svojim predanim radom zaslužni za kvalitetu i sposobnosti koje krase ovaj kolektiv.   

Gradonačelnik Damir Mandić uz čestitke na velikoj obljetnici, ali i na hrabrosti, požrtvovnosti, ljubavi prema svom gradu i čovjeku, najavio i projekt izgradnje novog prostora za JVP Karlovac, a u proračunu za 2022. godinu osigurana su i financijska sredstva za pripremu projektnog rješenja. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest