BAGERI SU TU!

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade kina Edison – 26 milijuna kuna utrošit će se samo za obnovu lokacije, za sadržaj stižu novci iz ITU mehanizma

- Obnovom brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison u Karlovcu stavit će se u funkciju razvoja integrirane turističke ponude Grada Karlovca, što će doprinijeti povećanju broja posjetitelja i rastu cijena nekretnina u staroj gradskoj jezgri, uvjerenu su u gradskoj upravi.

Iz karlovačke gradske uprave izvijestili su kako su danas počeli pripremni radovi na  rekonstrukciji i dogradnji zgrade kina Edison. 

 – Obnovom brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison u Karlovcu ukupno 2.151 m2 površine stavit će se u funkciju razvoja integrirane turističke ponude Grada Karlovca, što će doprinijeti povećanju broja posjetitelja i rastu cijena nekretnina u staroj gradskoj jezgri, napominju iz Grada.  

U okviru ovog projekta realizirat će se samo obnova brownfield lokacije, dok će se provedba usluga i sadržaja na obnovljenoj lokaciji osigurati kroz druge aktivnosti u skladu sa Strategijom razvoja većeg urbanog područja Karlovac 2019. – 2027. 

 – Predmetom nabave je obuhvaćeno izvođenje sanitarnih čvorova u podrumu, uređenje ulaznih i pratećih prostora u prizemlju, izvođenje novog gledališta u velikoj dvorani u skladu suvremenih kino normativa, kako bi se dobila projekcijska dvorana s oko 200 sjedećih mjesta. Ispod kosog gledališta velike dvorane oformit će se manja projekcijska dvorana s 50-60-tak sjedećih mjesta. U potpunosti će se rekonstruirati krovna konstrukcija i u potkrovlju urediti prostor za razne namjene – od prostora za vježbanje i probe, do prostora za co-working. Pojačat će se i nosivo tlo ispod temelja, produžiti građevinu za 4,70 m kako bi se dobio servisni uporabni prostor oko “pozornice” odnosno kino platna. Preuredit će se bočni trjemovi i u njima oformiti nove prostore, izvest će se nova instalacija elektrike i rasvjete, te hidrotehnička i strojarska instalacija, pojašnjavaju iz karlovačke gradske uprave.  

Inače, projekt “Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison” započeo je 6. travnja 2021., a ukupna vrijednost mu iznosi 25.823.352,76 kuna od čega 21.924.698,38 kuna sufinancira EU iz OP Konkurentnost i kohezija. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest