VRIJEDNI PLANINARI

Planinarsko društvo Dubovac nastavlja sa svojom školom, za proljeće najavili niz zanimljivih aktivnosti

PD Dubovac

Predavanja, vježbe i izlete na obje škole održavaju i vode iskusni planinari, vodiči, alpinisti i speleolozi, instruktori HPS-a i Hrvatske gorske službe spašavanja.


Planinarsko društvo Dubovac nastavlja sa svojom, 31. po redu Općom planinarskom školom a zadnja aktivnost bilo je predavanje  Alana Čaplara, glavnog tajnika Hrvatskog planinarskog saveza.

Iz Društva javljaju da je ovaj iskusni planinar na sebi svojstven, osebujan, vrlo interesantan način polaznike upoznao s Planinarskom organizacijom i povijesti planinarstva u Hrvatskoj.

Ovogodišnju Opću planinarsku školu pod vodstvom Marina Marasa upisalo je 23 polaznika koji će tijekom naredna tri mjeseca pohoditi 18 predavanja, vježbe prve pomoći i penjanja, 9 tematskih izleta i  na taj način realizirati Program Opće planinarske škole koji je usklađen s programima Hrvatskog planinarskog saveza i standardima UIAA.

– U tijeku je i 1.Viša planinarska škola pod vodstvom Robert Lemića. Polaznici škole, njih 12, protekli prekrasan vikend iskoristili su za dvodnevni boravak na Komni u Sloveniji. Savladavale su se tehnike hodanja, penjanja i spuštanja u derezama, korištenje cepina, izrada sidrišta te izrada bivka. Bilo je naporno, zanimljivo, korisno i zabavno. U dobrom društvu, alpskom okruženju obasjanom suncem i nije moglo biti drugačije. Stečenim i uvježbanim znanjem sa nestrpljenjem se čekaju sljedeći izleti na Begunjščicu, Stol, Grosssglockner, Triglav, Mangart, Marmolada, kažu nam u PD-u Dubovac.

Predavanja, vježbe i izlete na obje škole održavaju i vode iskusni planinari, vodiči, alpinisti i speleolozi, instruktori HPS-a i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Članovi PD “Dubovca” Karlovac odradili su radnu akciju na Pl.kući “Z.Plevnik” na Kalvariji, boravili su na izvoru Kupe, a naredni vikend slijedi dvodnevni boravak na Mosoru.

U pripremi je i organizacija tradicionalne 30.po redu manifestacije “Hodanjem k zdravlju” koja će se održati 09.travnja 2022. god., a u prigodi proslave 99.godišnjice Društva i 139 godina od početka organiziranog planinarstva u Karlovcu. Manifestacija će se održati uz pomoć i sufinanciranje Karlovačke športske zajednice, a istom ćemo se priključiti aktivnostima Turističke zajednice grada Karlovca pod nazivom “Proljeće u Karlovcu”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest