STANOVI NA CIJENI

Stanogradnja je u Karlovcu procvala unatoč pandemiji i divljanju cijena! Četiri stambene zgrade u izgradnji, nove se planiraju na drugim lokacijama

Bit će zanimljivo pratiti tko će se od karlovačkih investitora uključiti u stanogradnju u novom gradskom kvartu budućnosti, na mjestu nekadašnje vojarne u Luščiću.

Pandemija, divljanje cijena energenata i naznake novog usporavanja gospodarstva nisu negativno utjecale na stanogradnju koja u Karlovcu doživljava novi procvat. Potražnja za novim, kvalitetnim stanovima je unatoč visokim cijenama stambenih kvadrata velika pa je i ulaganje u posao s nekretninama sve unosniji.

Nakon što je karlovačka tvrtka VV Razvoj projekata završila i drugu zgradu u Grabriku i krenula s izgradnjom treće, posao je završio Frak na svojoj poslovno – stambenoj zgradi u karlovačkom Novom centru. Frak je svoju centralnu termotrgovinu u Karlovcu preselio u svoju novu zgradu, a na prodaju ima još nekoliko stanova i poslovnih prostora

Kako je za KAportal rekao investitor Vladimir Vuković, iako Grabrik 3 još nije završen, preostalo je još desetak stanova za prodaju, a u planu ima i gradnju još nekoliko stambenih zgrada. 

Trenutno je u izgradnji i stambena zgrada na Švarči koju gradi tvrtka Odeta nekretnine, također  obiteljska tvrtka koju vode Vukovići. U njoj je prodano već 70 posto stanova. 

Da je Švarča postala privlačna za stanogradnju pokazuje i investicija karlovačke građevinske tvrtke AB Gradnja. Osim što gradi za druge, AB gradnja je odlučila okušati kao investitor i pokrenula projekt izgradnje stambeno – poslovnih “blizanaca” pod imenom “Green Hills living”.

Čim je prva zgrada došla u visoku fazu izgrađenosti, počela je nicati i druga. U AB gradnji navode da “zgrada A” ima 41 stan i 2 poslovna prostora, a “zgrada B” 36 stanova i jedan poslovni prostor. 

– Nakon Grabrika 3 idemo dalje. Gradit ćemo na parceli u Novom centru kod nove pošte, a u planu je i izgradnja stambene zgrade na Dubovcu, u Ulici Herte Turze, rekao nam je Vuković. Hoće li na tome stati treba tek vidjeti, no bit će zanimljivo pratiti tko će se od karlovačkih investitora uključiti u stanogradnju u novom gradskom kvartu budućnosti, na mjestu nekadašnje vojarne u Luščiću.

Kako je KAportal već pisao, karlovačka gradska uprava tamo ima plan izgraditi kompletnu infrastrukturu, a nove zgrade bi trebale biti korak dalje u energetskoj učinkovitosti i neovisnosti. U Gradu se čak nadaju da bi, kad njihova izgradnja dođe na red, to mogao biti prvi dio grada koji će u potpunosti koristiti energiju iz geotermalnih izvora u okolici grada. 

>> Izgradnja stambenih zgrada 13. travnja 2022.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest