NEMA VIŠE!

Ni ove godine ništa od tradicionalne sindikalne prvomajske biciklijade, umrla tradicija duga 26 godina – ipak dan uoči praznika biciklirat će se od Novigrada do Bosiljeva

Za Prvomajski vikend TZP Četri rijeke organizira novu biciklijadu Frankopanskim termalnim rutama i druženje za velike i male u Amfiteatru

Za predstojeći Prvomajski vikend TZP Četiri rijeke pripremila je dva zanimljiva događaja. Prvi se održava u subotu 30. svibnja, a riječ je o biciklijadi Frankopanskim termalnim rutama. To je nova biciklijada na području Četiri rijeke, a kako se ni ove godine neće održati tradicionalna velika sindikalna biciklijada zasigurno će mnogi ljubitelji bicikliranja pridružiti novoj ruti. 

Zbog toga što ni ove godine neće biti tradicionalne sindikalne biciklijade koja je iz Karlovca, Duge Rese i Ozlja kretala 26 godina žali i njezin začetnik, bivši povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Karlovačku županiju Nikola Badovinac. On je, naime, otišao u mirovinu, a njegovi nasljednici nisu bili zainteresirani da nastave tradiciju.

No tu je, da donekle ublaži situaciju, uskočila Turistička zajednica područja Četiri rijeke.

– Start biciklijade je u subotu, 30. travnja 2022. godine ispred Frankopanskog Starog Grada Novigrada na Dobri u Općini Netretić, a  nastavak lokalnom cestom prema Starom gradu Bosiljevu gdje se nalazi druga Frankopanska utvrda. Tu slijedi okrijepa na Starom Gradu, povijesna Frankopanska priča te nastavak cestom prema Toplicama Lešće, u Općini Generalski Stol, koje su jedini termalni izvori na području Karlovačke županije. Uz povlaštene cijene sudionici u Toplicama mogu i ručati, pojasnio je Ivan Puškarić direktor TZP-a Četiri rijeke, te pozvao sve zainteresirane za biciklijadu da se obvezno prijave na ovom linku.

Na sam Međunarodni praznik rada TZP Četiri rijeke u dugoreškom Amfiteatru za djecu organizira Grad napuhanaca koji je biti od 11 do 18 sati, a za sve zainteresirane Dugorešane u 14 sati bit će tradicionalna podjela graha. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest