KULTURNA RAZMJENA

Kroz Erasumus+ projekt u Karlovac i Rečicu došli učenici iz Poljske – boravili i u Hostelu Selce, sklopljena brojna prijateljstva

Iz škole nam javljaju da su njihovi gosti iz Poljske u Hrvatsku došli na tjedan dana. Prvo su boravili u Hostelu Karlovac Selce i upoznavali jadransku obalu.

Osnovna škola Rečica partner je u projektu Erasmus+ kulturne razmjene sa školama iz Poljske s ciljem upoznavanja učenika s kulturom drugih europskih država i vježbanje komunikacije na engleskom jeziku. 

Iz škole nam javljaju da su njihovi gosti iz Poljske u Hrvatsku došli na tjedan dana. Prvo su boravili u Hostelu Karlovac Selce i upoznavali jadransku obalu. 

– Posjetili su Plitvička jezera i te jučer i prekjučer bili su gosti OŠ Rečica. Učenici OŠ Rečica i učenici iz Poljske su kroz tradicionalne plesove i pjesmu predstavili svoj kraj i prezentirali svoje narodne nošnje. Nakon programa učenici su imali dvije kreativne radionice. Na uporabnim predmetima oslikavali su motiv rečičke narodne nošnje i od papira su izrađivali motiv poljske narodne nošnje, kažu nam u školi.

Učitelji su sudjelovali u kulinarskim radionicama izrade domaćih rezanaca i tradicionalnog poljskog kolača od jabuka. Nakon radionica učenici su druženje nastavili obilaskom Slatkovodnog akvarija u Karlovcu – Aquatici. Drugi dan učenici su imali radionice u udruzi KA-MATRIX te obišli Muzej grada Karlovca i Muzej Domovinskog rata Karlovac Turanj. Ovim  projektom sklopljena su mnoga nova prijateljstva i doživljena nezaboravna iskustva. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest