EUROPSKA GODINA MLADIH

Mladi u fokusu prilikom obilježavanja Dana Europe u Karlovcu – organizirana i tribina učenika na kojoj je sudjelovala županica

Županica je povodom Dan Europe i Dan pobjede istaknula kako nema države koja se može više solidarizirati s današnjim događanjima u Ukrajini nego što je to Hrvatska.

Povodom današnjeg Dana Europe u Glazbenom paviljonu u Karlovcu održan je prigodan program u organizaciji Europe Direct Karlovca i JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije.

Programu je, uz domaćine županicu Martinu Furdek Hajdin, gradonačelnika Grada Karlovca Damira Mandića i ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Vilka Klasan, nazočio i Voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev. 

Uz prigodne programe Glazbene škole Karlovac, lokalni OPG-ovci su imali svoje štandove na kojima su se mogli degustirati i kupiti njihovi proizvodi.

Županica se osvrnula na Dan Europe i Dan pobjede te istaknula kako nema države koja se može više solidarizirati s današnjim događanjima u Ukrajini nego što je to Hrvatska. 

– Ljubav prema domovini i hrabrost oslobodili su Hrvatsku od neprijatelja i omogućili da danas imamo slobodnu i neovisnu državu. Članstvo u Europskoj uniji pomoglo je Hrvatskoj sanirati rane od Domovinskog rata i omogućilo je ulaganje u našu domovinu kako bismo bili ravnopravni sa Zapadom. Svi mi koji smo birani od naroda moramo svaki dan neumorno raditi kako bismo imali slobodu, sigurnost i mir radi dobrobiti naših građana i budućih generacija, poručila je županica. 

Kako se ova godina obilježava i kao Europska godina mladih, nakon prigodnog programa u centru Karlovca, županica, gradonačelnik Mandić i ravnatelj Klasan sudjelovali su na tribini osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Kako obavještavaju iz Županije, na tribini se razgovaralo o poduzetništvu, otvaranju obrta nakon završetka školovanja te koji su to problemi s kojima se mladi danas suočavaju kada se moraju odlučiti koju srednju školu ili fakultet upisati. 

Moderator je bio mladi poduzetnik i Tik-Toker iz Barilovića Dario Marčac, a o svojem iskustvu govorili su poduzetnici Iva Rukavina, Nick Vrnoga i mladi glazbenik Krešimir Klarić. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest