PROTUTNJALO NEVRIJEME

Osvanulo je jutro nakon oluje s tučom koja je okrznula Karlovac ali nanijela veliku štetu u Draganiću: Kad je počelo udarati mislili smo da je počeo rat FOTO

foto Martina Požega

Na širem draganićkom području je tuča veličine jajeta nanijela ogromne štete usjevima, mnogima su stradale i kuće, a ukupne štete tek će se zbrajati.

Osvanulo je jutro, a nažalost mnogi stanovnici naselja oko Karlovca morat će sagledavati razmjere štete koju je sinoć nanijela jaka oluja s tučom kakvu mnogi ne pamte.

– Kada je počelo udarati, prvo smo pomislili da je počeo rat, ali onda smo shvatili da se radi samo o tuči, veličine golf loptice, javila nam čitateljica Martina Požega iz Draganića. Ovo je mjesto, po prvim informacijama najteže pogođeno tučom na širem karlovačkom području. Kako kaže, tek će vidjeti što im je donijela ova apokalipsa no po fotografijama nastala je i šteta na automobilima.

Strašno olujno nevrijeme jučer je prvo pogodilo Sloveniju, a potom donijelo i nevjerojatne scene u Zagorju, gdje je golema tuča stvorila slike koje nalikuju na snježne oluje, ali i nanijela goleme štete.

Na širem draganićkom području je tuča veličine jajeta nanijela ogromne štete usjevima, mnogima su stradale i kuće, a ukupne štete tek će se zbrajati. 

Olujna kiša s grmljavinom pogodila je i ozaljsko područje, gdje je nestalo i struje. Izuzetno snažan vjetar u Karlovcu je čak čupao drveće i lomio grane stabala pa su vatrogasci imali dosta posla. 

Sve je zapravo potrajalo vrlo kratko, ali izuzetno intenzivno i, nažalost, uz mnogobrojne štete.

Fotografije Martina Požega, Marija Šlat i Maja Predojević.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest