GRADI SE

U karlovačkoj gradskoj upravi pohvalili se novim infrastrukturnim rješenjima u više gradskih ulica, gradilišta obišao gradonačelnik Mandić

Do kraja lipnja Nemičićeva ulica dobit će jednu sasvim novu vizuru, od raskrižja Ul. A. Hebranga do raskrižja s Ul. Donja Švarča.

Iz karlovačke gradske uprave javljaju da će ovaj mjesec biti završeni građevinski radovi u Nemičićevoj ulici, te na sportskom igralištu iza Područne škole na Velikoj Jelsi. Danas je sa suradnicima, izvođačima i predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti ta gradilišta obišao gradonačelnik Damir Mandić kao i građevinski zahvat koji je nedavno počeo u Smičiklasovoj 14. 

– Tvrtka Arkada izvodi radove na prometnoj površini i parkiralištu u Ulici T. Smičiklasa, od broja 14 do 14F. Rekonstruirat će se postojeća prometnica, pristup ulazima u zgradu i garažama u dužini od 120 m. Prometnica će biti širine 5,50 m s 30 okomitih parkirališnih mjesta, a u sklopu rekonstrukcije bit će uređen sustav oborinske odvodnje i javne rasvjete. Vrijednost zahvata je oko milijun kuna, a završetak rekonstrukcije očekuje se u rujnu ove godine, kažu nam u Gradu.

Do kraja lipnja Nemičićeva ulica dobit će jednu sasvim novu vizuru, od raskrižja Ul. A. Hebranga do raskrižja s Ul. Donja Švarča. Ovim projektom rekonstruirano je raskrižje s Ulicom Andrije Hebranga, raskrižje sa Skopskom ulicom, raskrižje s Ul. Donja Švarča, obostrana pješačka staza od Ul. A. Hebranga do Skopske ulice, Izveden je i potporni zid u dužini 43 metra.

– Vrijednost građevinskog zahvata je oko pet milijuna kuna zajedničkog ulaganja Grada Karlovca i gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. Ovaj mjesec bit će dovršeno i sportsko igralište smješteno kraj područne škole na Velikoj Jelsi, a opremljeno je za igranje malog nogometa, košarke i druge sportske aktivnosti. Uz izgradnju sportskih površina, uređuje se i prilazna staza, površine za parkiranje bicikala, a postavit će se i ograda. Vrijednost radova je oko 625 tisuća kuna. Projekt je svojevremeno inicirao Mjesni odbor koji je financiranje izrade projektne dokumentacije sportskog igrališta uspješno osigurao putem KAkvart natječaja. Već ovo ljeto mještani Velike Jelse moći će koristiti igralište, izvijestili su večeras iz Grada. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest