OBRAZOVNO - TEHNIČKA SURADNJA

Veleučilište u Karlovcu dodatno produbljuje suradnju s Heinekenom Hrvatska – danas potpisan sporazum, kompanija će i stipendirati najbolje studente

Suvremena mikropivovara Veleučilišta će poslužiti i za razvoj novih proizvoda te kuhanje piva za događaje i pokazne radionice.

Veleučilište u Karlovcu i Heineken Hrvatska danas su potpisali sporazum o obrazovno – tehničkoj suradnji kojim se nastavlja i dodatno produbljuje dugogodišnja uspješna suradnja tvrtke s Veleučilištem, ključnom obrazovnom institucijom na području Karlovca i okolice, u kojoj stasaju nove generacije mladih stručnjaka.

Sporazum je primarno usmjeren na studentice i studente pa će se stipendirati troje najboljih, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo, u iznosu od 1.200 kuna mjesečno. Osim stipendiranja studenata, predviđena je mogućnost izvođenja prakse, sezonski rad studenata, a potencijalno i zaposlenje po završetku studija.

Veleučilište će pružiti edukaciju radnika karlovačke pivovare u području sigurnosti proizvoda i higijene u proizvodnji, zatim mogućnost izvođenja laboratorijskih ispitivanja te razmjenu znanja o novostima i trendovima u pivarstvu. Također, suvremena mikropivovara Veleučilišta će poslužiti i za razvoj novih proizvoda te kuhanje piva za događaje i pokazne radionice.

– U karlovačkom Veleučilištu vidimo svog prirodnog partnera. Djelujemo u istoj zajednici gdje proizvodimo naše Karlovačko pivo i u kojoj smo među svojima još od davne 1854. godine. Vjerujem da je ulaganje u znanje najbolja investicija, stoga me posebno veseli što ćemo financijski podržati nabolje studente, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo, rekla je prilikom potpisivanja predsjednica Uprave  Heinekena Hrvatska Marta Bulhak, te dodala da ovakve suradnje potvrđuju da privatni sektor i akademska zajednica mogu zajednički djelovati na dobrobit šire zajednice.

Dekan veleučilišta Ivan Štedul je istaknuo kako obrazovne ustanove moraju postati mjesta na kojima se surađuje s industrijom na rješavanju problema iz stvarnoga svijeta te da se primijenjenim obrazovanjem i timskim znanstveno-istraživačkim radom može značajno doprinijeti razvoju gospodarstva.

– Stoga nas posebno veseli sporazum o suradnji s tvrtkom Heineken Hrvatska u kojoj prepoznajemo izvrsnog partnera te smo ponosni što su u našim studentima prepoznali buduće stručnjake te im pružili priliku za osobni razvoj, kako za vrijeme studiranja, tako i nakon završenog studija, rekao je dekan Štedul.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest