OD OBNOVE NI "O"

Skele na pročeljima u Ulici Ljudevita Gaja ostaju do daljnjega, građanski aktivist Nikola Badovinac Gradu uputio prijedlog da je preimenuju u “Ulicu skela”

Ovaj je prijedlog poslao gradonačelniku Damiru Mandiću te predsjedniku Gradskog vijeća Marinu Svetiću kako bi ga, kaže, mogli proslijediti "Povjerenstvu za gradska znakovlja, imenovanja i preimenovanja javnih prostora i objekata u gradu Karlovcu".

Ivanjski krijes je manifestacija koja bi u Karlovac trebala dovesti i brojne goste, no kad je gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima prodefilirao između skela u Ulici Ljudevita Gaja koje stoje već više od dvije godine, reagirao je građanski aktivist Nikola Badovinac. 

Kako se doznalo, Grad je na samo na skele, a da od obnove nema ni “o” potrošio više od pola milijuna kuna, a one na pročeljima ulice koja bi trebala biti reprezentativni ulaz u centar grada stajat će do daljnjega.

– Predlažem da se Ulica Ljudevita Gaja preimenuje u Ulicu Skela. Kako će skele u spomenutoj ulici biti još godinama, a smatram da je Ljudevit Gaj kao vođa hrvatskog narodnog preporoda od iznimne važnosti za povijest RH te kao takav ne zaslužuje da gradsko ruglo nosi njegovo ime, ovim putem predlažem preimenovanje ulice kako sam napisao u rečenici prije, rekao je Badovinac.

Ovaj je prijedlog poslao gradonačelniku Damiru Mandiću te predsjedniku Gradskog vijeća Marinu Svetiću kako bi ga, kaže, mogli proslijediti “Povjerenstvu za gradska znakovlja, imenovanja i preimenovanja javnih prostora i objekata u gradu Karlovcu”.

– Ako postoji neka pisana procedura za preimenovanjem ulice zamolio bi da mi se pošalje kako bi moj prijedlog bio u skladu sa svim propisima. Mail šaljem i medjima kako bi ovaj prijedlog dobio potporu svih stanovnika Karlovca čija je svakodnevica opterećena s izbjegavanjem skela i koji ne vjeruju da je Grad sposoban riješiti ovaj problem, dodaje Badovinac uz još jednu opasku.

– Isto tako, predlažem da se naziv ulice vrati u Ulica Ljudevita Gaja tamo iza 2030. godine ako se do tada riješi problem sa skelama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest