OBNOVA VRELOVODA

Umjesto postavljanja novih cijevi, stare su otkopane pa se zatrpavaju? U Grabriku građani svjedoče ovome, što se događa pita i gradski vijećnik

Čitatelj KAportala

Kako je rekao Birač, dobio je "informacije o nesvakidašnjem postupanju izvođača radova kod revitalizacije dijela vrelovodne mreže u gradskoj četvrti Grabrik".

Uži dio grada veliko je gradilište s ozbirom na opsežnu rekonstrukciju vrelovoda karlovačke Gradske toplane, no radi li se sve kako bi trebalo, pitaju se brojni građani koji radovima svjedoče u Ulici Bartola Kašića u Grabriku.

KAportal su čitatelji još prije nekoliko dana upozorili da se u ovoj gradskoj četvrti zatrpavaju stare cijevi toplane koje su prije toga bile otkopana, a sad se u propitkivanje upustio i gradski vijećnik Nove ljevice Dimitrije Birač.

Kako je rekao, dobio je “informacije o nesvakidašnjem postupanju izvođača radova kod revitalizacije dijela vrelovodne mreže u gradskoj četvrti Grabrik”. 

– Naime, izvođač radova je nakon gotovo dva mjeseca raskopanog gradilišta, postavljenih ograda, drvenih mostića, prije koji dan sve to zakopao i počistio – a da nije postavio nove cijevi. Radi se o potezu između Senjske ulice (kod Pisanice) i Bartola Kašića, pored kafića “Ex”. Dakle, ostale su postojeće stare vrelovodne cijevi, kaže Birač koji je ovim putem preko medija pitao mjerodavne zašto se tako postupa.

– Stanarima, a i ni meni nije jasno iz kojeg se razloga tako postupilo. Je li odgovor loše planiranje, kašnjenje dobavljača, zatvaranje gradilišta pred sezonu grijanja ili nešto drugo, pita Birač.

Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor investitora, Gradske toplane Karlovac. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest