NAJAVIO TUŽBU

Hanžel namjerava tužiti državu, Grad Karlovac i Karlovačku županiju za štetu nastalu zbog odugovlačenja gradnje hotela – potražuje gotovo 200 milijuna kuna

foto ilustracija - KAportal/PIXSELL

Zahtjevom će, dodaje se u obavijesti, od države potraživati 197 milijuna, 246 tisuća i 850 kuna kao naknadu štete. Iznos je utvrdio ovlašteni sudski vještak i nije konačan.

Karlovački poduzetnik Nikola Hanžel, odnosno njegova tvrtka Lana Commerce namjerava tužiti Republiku Hrvatsku, Grad Karlovac i Karlovačku županiju za štetu koja je, kako tvrdi, nastala zbog neizdavanja i odugovlačenja s izdavanjem građevinskih dozvola za gradnju, odnosno rekonstrukciju hotela na Korani, kao i svih posljedičnih događaja vezanih uz ovaj projekt.

Ovo je, naime, danas najavio Hanželov odvjetnik Fran Olujić koji je Općinskom građanskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio zahtjev za mirno rješavanje spora, te objasnio kako je to prvi korak koji se mora napraviti u slučaju kad se namjerava tužiti Republika Hrvatska. 

Zahtjevom će, dodaje se u obavijesti, od države potraživati 197 milijuna, 246 tisuća i 850 kuna kao naknada za štete koju je pretrpio njegov klijent, a utvrđena je od ovlaštenog sudskog vještaka.

O čemu se radi pogledajte u Olujićevom dopisu medijima.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest