KARLOVAČKA BOLNICA

Hoćeš biti sindikalistica ili glavna sestra? Josipu Rožman iz OB Karlovac iz Uprave ucjenjivali na sastanku, čak joj oduzeli i privatni mobitel: Radije ću natrag u konobarenje!

Mobitel joj je, kaže, oduzela glavna sestra bolnice, i to na sastanku na kojem su prisustvovali ravnatelj bolnice, zamjenik ravnatelja bolnice i pravnica.

Karlovačku javnost proteklih je dana prilično uzburkalo pismo neimenovanog djelatnika ili više njih karlovačke Opće bolnice u kojem se iznosi niz navoda koje su, kako smo kasnije doznali, poznati svima koji tamo rade. Da je financijska situacija loša u OB Karlovac kao i u cijelom hrvatskom zdravstvu je općepoznato, no dosta su odjeknule tvrdnje o lošim međuljudskim odnosima, odlascima liječnika, tehničara i sestara, a sve to, “zahvaljujući” lošoj kadrovskoj politici koju HDZ provodi i u ovoj karlovačkoj ustanovi.

Novu pozornost jučer je izazvao javni istup Josipe Rožman, predsjednice podružnice Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara koja se na svom Facebooku požalila da je na sastanku s predstavnicima uprave bila doslovno “šikanirana”, a evo što je napisala, post prenosimo u cijelosti.

“Ajde, podijelit ću. Ovako javno. I ovako javno ću reci da sam prošlu srijedu pozvana na sastanak, 2.11. kao predsjednica sindikata HSSMS-MT, na kojem sam tražena predati privatan mobitel, kao svi su predali (ostali imaju službene, al ajde, nek im bude.) Na tom sastanku mi je, u dobroj namjeri rečeno da, ili ću biti glavna sestra, tj. produžena ruka uprave, ili ću biti sindikalist. U dobroj namjeri je i pitano koliko sati sam tražila za sindikalne poslove (40, a imam pravo na skoro 60 mjesečno), i tko radi moje poslove u međuvremenu. Ja! Imamo 3 sindikata, svi rade sindikalne poslove u radnom vremenu. Na moje pitanje: ako odvojite moj sindikalni dio i poslovni, jesam li ja dobra glavna sestra, odgovor je bio: prebrzo odgovoriš na upite iz uprave, dakle imaš viška vremena? Ako kasniš, ne valja, ako si prebrz ,ne valja???.

Moji djelatnici znaju jesam li dobra glavna sestra, uprava nas nije obišla godinama… Ono što znam, nisam autor pisma, al radije idem natrag u konobarenje nego raditi tamo di te nadređeni ne poštuju, oduzimaju ti mobitel, i spočitava ti sto si na vrijeme odgovorio na upite. Bolesna bolnica, bolesno zdravstvo…

Par puta sam poslala pohvale na upravljanje, ali sada više ne, otišlo je predaleko i preosobno.. Već par puta su me dotjerali do ruba, a to zna moja bliža obitelj, zabrinuti su za mene i moje zdravlje. Zanima vas zapošljavanje? Otvaranje raznih mjesta? Tu sam, imenom i prezimenom, a pola toga sam kao sindikat, i potpisala…

P.S. Zaboravila naglasiti da je pravnica bila prisutna pa je valjda, pravno u redu oduzeti mobitel?

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest