IZGRAĐEN 1631. GODINE

Zbog konstrukcijske obnove palače u kojoj se nalazi, u četvrtak karlovački Gradski muzej zatvara svoja vrata – no za građane imaju iznenađenje

Denis Stošić

No prije zatvaranja građani će imati priliku posjetiti muzej u okviru Dana otvorenih vrata, u utorak, 29. studenoga i srijedu, 30. studenoga.


Gradski muzej Karlovac u četvrtak 1. prosinca zatvara svoja vrata za građane i to zbog radova na konstrukcijskoj obnovi zgrade, palače koja je jedna od najstarijih zgrada u karlovačkoj Zvijezdi. 

– Gradski muzej Karlovac će u zatvoriti svoja vrata za javnost kako bi započeo proces preseljenja stalnog muzejskog postava, dok će do okončanja postupka odabira izvođača radova od strane Grada Karlovca djelatnici ostati u zgradi. Po završetku konstrukcijske obnove zgrade muzeja planira se uređenje unutrašnjeg prostora i postavljanje novog stalnog postava za koji je već započeta izrada muzeološke koncepcije, izvijestili su iz ove gradske ustanove.

No prije zatvaranja građani će imati priliku posjetiti muzej u okviru Dana otvorenih vrata, u utorak, 29. studenoga i srijedu, 30. studenoga.

U muzeju su malo podsjetili i na dugu povijest svoje zgrade, ali i muzeja kao ustanove. Od 1953. godine historijat najstarije karlovačke palače i historijat Gradskog muzeja teku zajedno. Naime, te je godine Muzej, osnovan 1904. godine, započeo s radom u palači koju je oko 1631. godine dao sagraditi karlovački general Vuk Krsto Frankopan.
 
U Danima otvorenih vrata posjetitelji će imati priliku za besplatan posjet stalnom muzejskom postavu u utorak, 29. studenoga od 8 do 16 sati i srijedu, 30. studenoga od 8 do 19 sati, a za srijedu su organizirana i dva stručna vodstva stalnim postavom Gradskog muzeja Karlovac, u 11 i 17 sati.

– Pozivamo sve da iskoriste priliku i još jednom razgledaju postav koji je dugi niz godina odgajao Karlovčane, učio ih njihovu nasljeđu, ostale posjetitelje upoznavao s karlovačkom kulturnom i prirodoslovnom baštinom te bio mjesto susreta na mnogobrojnim izložbama, pedagoškim programima, predavanjima i raznovrsnim tematskim zbivanjima, kažu u Gradskom muzeju.
 
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest