PARCIJALNI INTERESI?

Poplava prijeti, Brodarčani suprostavljeni! Jedni smatraju da su box barijere nepotrebne, drugi da im spašavaju kuće FOTO GALERIJA

- Trudimo se naći neko rješenje, da se ne naruši krajobraz. Sad su box barijere napravile veliki problem, a kad se napravi zid ne znamo šta će biti, rekla je Hrebac.

Dok se Tomislav Novak iz udruge Brodarci danas ponovo obrušio na ideju i izvedbu box barijera u Brodarcima i smatra da su potpuno nepotrebne i neupotrebljive (VIŠE), zanimljivo da nisu svi mještani Brodaraca tog mišljenja.

Naime, javio nam se Nikola Vrbetić koji baš suprotno, tvrdi da box barijere spašavaju kuće, dok je cesta ionako oduvijek bila potopljena. 

Kuće su spašene

Prvi put nas je grad spasio od poplava, a Novak je uvučen u igru od ljudi koji imaji interese. Uvijek ću se usprotiviti kad Mandić radi štetu, ali ovog puta je sve dobro odrađeno. Sve je prohodno osim donje ceste koja je uvijek bila u vodi i tu je jedino rješenje ili nasip ili podizanje ceste, kaže nam Vrbanić.

Dodaje kako iz udruge traže da se  maknu barijere, a upravo zbog njih niti jedna kuća niti dvorište sad nisu poplavljeni.

– Imovina je znači spašena, pa da se maknu barijere, plivali bi ljudi. Zaštitili su ljude i sad udruga Brodarci sad priča kako barijere nemaju smisla, kaže Vrbanić. Dodao je kako tu tek vidi parcijalne interese.

Problem zaobalne vode

Vlatka Hrebac, kao i Novak, misli drugačije nego njezin susjed Vrbanić.

– Zalažemo se da se napravi pregrada Brodarci koja bi trebala biti na kanalu Kupa – Kupa, jer box barijere nisu napravile ništa, a potopile su nas zaobalne vode. Ovdje je sada vodostaj 448, a uza zadnje poplave je bilo 503 cm. S box barijerama je glavna cesta zatvorena, sad su nas potopile zaobalne vode jer kiša pada već danima. Ako je već netko radio taj projekt, trebala je biti napravljena studija o zaobalnim vodama jer vidi se da su polja viša od ceste i slijeva se voda u Kupu. Kanal vodi kilometar prema nama i ta voda iz kanala se slijeva u polja i opet nama, rekla je Hrebac.

Mještani su imali sastanak u gradskoj upravi a trebao je biti još jedan koji se dosad nije dogodio. 

– Trudimo se naći neko rješenje, da se ne naruši krajobraz. Sad su box barijere napravile veliki problem, a kad se napravi zid ne znamo šta će biti, rekla je Hrebac.   

Pogledajte FOTO GALERIJU…

>> FOTO GALERIJA Kupa se izlila, u Brodarcima ponovo problemi – 11. prosinac 2022.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest