TKO BACA SMEĆE?

Rangeri čuvari prirode “šetali” po obali Korane kod ŠRC-a i u dva sata prikupili pet kubika smeća: To je neshvatljivo

Djeca koja su s nama "šetala na Korani" postavila su nam jako puno pitanja o otpadu, zaštiti prirode a naš odgovor je bio taj da nemamo odgovora na to zašto netko baca smeće u prirodu i vjerujte bilo nas je doslovno sram.

Pedesetak vrijednih čuvara prirode, okupljenih u karlovačkoj udruzi Ranger ovog je vikenda odradilo “teren”. Prošetali su desnom obalom Korane kod ŠRC-a te u samo dva sata prikupili čak pet kubičnih metara otpada.

– Oni koji su šetali s nama znaju jako dobro što su napravili za našu Koranu, za naš grad za prirodu. Prije svega želimo se zahvaliti djeci i roditeljima koji su došli na “šetnju”. Vi ste pokazali da naš Karlovac ima dušu, da vam je stalo za naše rijeke, prirodu i da nećete tolerirati da “netko” uništava naš grad. Rekli ste jedno veliko NE, kažu nam Rangeri.

NE otpadu, NE plastici, NE uništavanju i devastaciji prirode!

– Nadamo se da će to NE doći do onih osoba zbog kojih smo svi mi šetali. Korana je centar grada a činjenica da smo u 2 sata skupili 5 m3 otpada govori za sebe. Imali smo ideju da od otpada napravimo jednu skulpturu ribe ali od toga smo odustali kad smo vidjeli koliko imamo otpada i da bi mogli napraviti cijelo jato riba, kažu Rangeri.

Djeca koja su s nama “šetala na Korani” postavila su nam jako puno pitanja o otpadu, zaštiti prirode a naš odgovor je bio taj da nemamo odgovora na to zašto netko baca smeće u prirodu i vjerujte bilo nas je doslovno sram.

– Ne znamo zašto je netko bacio otpad u prirodu i zašto je uništavamo, kažu Rangeri, a neki od njih su se i okupali u Korani. 

– Možda vam je to ludo i nezamislivo da netko može ući u vodu na -6 C temperature zraka ali ova ekipa pokazala je da je to normalno a prije svega zdravo. Priroda liječi tijelo a mi joj samo moramo dopustiti da ona “uđe” u nas. Na šetnji su bili i naši prijatelji iz Zagreba, Ivanić Grada, Delnica i Siska i ovim putem im se posebno zahvaljujemo. Bilo nas je 50, hoćemo na idućoj šetnji doći do broja od 100? Naravno nisu tu bitne brojke već samo poruka a to je da želimo čiste i zdrave naše rijeke I Karlovac bez divljih odlagališta otpada, poručili su.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest