FAŠNIK U GRABRIKU

Luda fašnička večer kod brijača Tome! Na terasi u Grabriku ispred Šašave kolibe bolji dernek nego jučer u Zorin domu FOTO, VIDEO…

Naoružani veseljem i dobrom voljom mnogi su na njegov poziv uskočili u kostime, stavili maske i došli na tradicionalno izdanje fašnika kod brijača Pudine na terasu kod njegove brijačnice

Ludo je i veselo bilo na tradicionalnom fašniku kod brijača Tomislava Pudine u Grabriku čija se brijačnica danas zove Šašava koliba. Najpoznatiji brijač u gradu na 8 obala opet se pohvalio maštovitom i originalnom maskom, patuljkom, i što je još važnije – nevjerojatnom voljom da pokrene Karlovac iz fašničke učmalosti. Potporu u tome dao mu je sin Vito – mali, a tata veliki patuljak. “Ne pada jabuka daleko od stabla”, komentirali su prisutni. 

Naoružani veseljem i dobrom voljom mnogi su na Tomin poziv uskočili u kostime, stavili maske i došli na tradicionalno ovogodišnje izdanje fašnika kod brijača Pudine na terasu kod brijačnice u Grabriku na broju 13. Susreli smo tu Snjeguljicu i 7 patuljaka, kraljicu, policajca, vješticu, gljive…

Bilo tu još štošta što inače ne možemo vidjeti svakodnevno. I svi su čekali da se brijačnica otvori, a od toga danas ništa jer je pretvorena u Šašavu kolibu. Na ulazu je visio Mesopust Grabrički, uradak Sunčane Kovačić i svi s nestrpljenjem čekaju trenutak kad će ga spaliti. 

I dok su svi uživali uz iće i piće donatora pekarnica Lekaj i Kuglica, tortu gospođe Danice Sertić i pivo APA od Mateja Brnadića zabavljao je sve Tomica Jambrošić kojega smo jedva prepoznali, jer je konačno imao kosu na glavi. Za inventar su se pobrinuli prvi susjedi iz Centra za mlade.

“Svi nisu pri zdrave pameti, kak ni fašnički norci!”, vikao je Tomislav Pudina iz sveg glasa kako bi pokrenuo sve prisutne na zabavu i veselje. Sve to je bio uvod u nastup glazbenika i novinara Tomice Jambrošića koji je raspalio po gitari sve iz petnih žila. Za doček su se pobrinuli karlovački bubnjari. Toma ih je pozvao nadajući se da će doći gradski čelnici ali nisu – bili su umorni od jučerašnjeg HDZ-ovog derneka u Zorin domu. 

Ove godine nije bilo žirija a da su i bili pred njima bi bio težak zadatak izabrati najbolju masku. U užem izboru bio bi Toma brico koji već cijelu veljaču šiša pod maskom.

Pogledajte FOTO GALERIJU i VIDEO…

>> Fašnik kod Pudine 21. veljače 2023.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest