VELIKI PROJEKT

Nekadašnja Oružana u Zvijezdi pretvara se u Centar kompetencije, dožupanica: Radovi idu po planu, dok traje gradnja ide i nabava opreme

Potpuna rekonstrukcija nekadašnje Oružane u karlovačkoj povijesnoj jezgri donosi spas od devastacije ali i potpuno novu namjenu zgrade

Građevinski radovi na prvom i za sada jedinom Regionalnom centru kompetentnosti u Karlovcu koji će se prostirati na tri tisuće kvadrata idu svojim tijekom. O njima je na današnjoj sjednici Županijske skupštine izvijestila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.  
 
Kako je istaknula, do sada su izvedeni iznimno složeni radovi u prizemlju Oružane koji su obuhvatili velike količine ručnog rada prilikom izvedbe svodova i složene armature prizemlja i međukatne konstrukcije. 

– U ovom trenutku demontirani su svi oplatni svodovi, priprema se zalijevanje prve deke koju očekujemo idući tjedan. Nakon toga uslijedit će obrtničkih i montažni te se tada očekuje i intenziviranje radova, poručila je zamjenica. 

Dodala je kako paralelno na tom projektu, u tijeku i nabava 2,5 milijuna kuna za opremanje programa, od alata uređaja, strojeva, CNC uređaja, robota i 21 modernizacija programa u tim sustavima kako bi se osuvremenili nastavni programi, povezali s aktivnostima i metodama u gospodarstvu. 

– Potres je totalno promijenio kolosijek tog projekt i ukoliko zbog izmjene dokumentacije taj projekt ne bude gotov do 27.prosinca ove godine, imamo alata produžit ga koji mjesec dalje upravo zbog elementa potresa koji se dogodio, poručila je Hajsan Dolinar. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest