GRAĐANE ZANIMA

Gdje je zapelo, vrijeme povoljno a radnika nigdje? Radovi na obnovi vrelovoda u dijelovima grada odavno gotovi, nogostupi i zelene površine i dalje raskopani

- Zima je onemogućila da građevinski dio bude završen na vrijeme. Građevinski dio se još odrađuje i za sve radove, naravno, imamo nadzor i kontrolu, rekao je direktor Eremić.


Gdje je zapelo? Vrijeme je suho i relativno toplo za ovaj dio godine, a pola grada je i dalje raskopano nakon radova na obnovi vrelovoda, a radnika ni na vidiku. 

Ovako nekako je otprilike bilo pitanje vijećnika Domovinskog pokreta Alenka Ribića na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a upućeno nedavno imenovanom direktoru Gradske toplane Zdravku Eremiću. Ribića, kao i brojne građane naravno zanima zašto se u dijelovima grada gdje je obnova vrelovoda završila još prošle godine, stvari ne vraćaju u prvobitno stanje. Nogostupi su raskopani i nasipani pijeskom, a slično je i sa nekadašnjim zelenim površinama koje bi to, nadamo se s proljećem, ponovo trebale postati.

– Gradska toplana provodi taj veliki projekt rekonstrukcije i izvođači su imali poteškoća s nabavom materijala, veći dio radova se protegnuo u kasnu jesen, rekao je Eremić s govornice gradske vijećnice. Kako kaže, to se pogotovo odnosi na vraćanje prometnica, nogostupa i zelenih površina u prvobitno stanje. 

– Zima je onemogućila da građevinski dio bude završen na vrijeme. Građevinski dio se još odrađuje i za sve radove, naravno, imamo nadzor i kontrolu, rekao je direktor Eremić.

Podsjetio je da je to projekt financiran europskim novcem, te da se sve odrađuje kako treba. 

– Sve se odvija pod kontrolom naše tvrtke ali i nadzornih inženjera. Žao nam je što još svi nogostupi nisu stavljeni u funkciju kako bi trebalo, ali nastojimo to ubrzati što je više moguće, obećao je direktor Gradske toplane. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest