DUGO IŠČEKIVANJE

Projektira se središnji lokal u velikom pothodniku ispod “brze ceste”! Zamjenica gradonačelnika: Nećemo trošiti vrijeme, pothodnik je jedan od prioriteta

Grad je većinski vlasnik velikog pothodnika ispod križanja Prilaza Većeslava Holjevca, Ulice kralja Tomislava i Trga hrvatskih branitelja. Prolaz je u gradskom vlasništvu, kao i dva poslovna prostora.

Izrađuje se glavni projekt za središnji poslovni prostor u velikom pothodniku u kojemu će biti smješten centar za potrošače koji će predstavljati jedinstveno mjesto za informiranje korisnika javnih usluga u Karlovcu, prilagođeno osobama s invaliditetom i s dječjim kutkom, dok će sljedećeg tjedna biti ponovljen postupak javne nabave za odabir projektanta obnove prolaza, izvijestio je u četvrtak Grad Karlovac, a zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić naglasila: “Nećemo trošiti vrijeme. Pothodnik je jedan od prioriteta”.Pročelnica Upravnog odjela za imovinskopravne poslove i upravljanje imovinom Grada Karlovca Tatjana Gojak je rekla da je prvo urađen geodetski snimak jer pothodnik nije bio upisan u zemljišne knjige kao vlasništvo svih suvlasnika, koji su potom s njime upoznati i u tijeku je potpisivanje međuvlasničkog ugovora ne bi li se utvrdile prava, odnosno utvrdile obveze, a predviđena ulaganja su isključivo gradska.

Grad je većinski vlasnik velikog pothodnika ispod križanja Prilaza Većeslava Holjevca, Ulice kralja Tomislava i Trga hrvatskih branitelja. Prolaz je u gradskom vlasništvu, kao i dva poslovna prostora. Ukupno je 11 suvlasnika te 19 lokala i popratnih prostora kao što su kotlovnica, agregat i sanitarni čvor.

Postupak javne nabave za projektiranje prolaza se mora ponoviti jer je dobitnik na prijašnjem procijenjene vrijednosti petnaestak tisuća eura odustao od posla procijenivši da je cijena preniska. Fočić poziva projektante da se jave na natječaj i nada se da će biti izabran onaj koji će problemu pristupiti “s ljubavlju i sa zadovoljstvom da sudjeluje u uređenju”.

– Svima nam je cilj dovesti taj prostor u prihvatljivo stanje. Ove sve intervencije će veliki pothodnik učiniti jedinstvenim mjestom u Hrvatskoj, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest