ULICA SKELA

Javne zgrade se obnavljaju, što je s privatnim i državnim? Mandić: Tu imamo problem i skele, kontinuirano smo u kontaktu s Ministarstvom

Cilj je, rekao je, da postignu dogovor da se uz potrebu obnove od potresa postigne da se pokrenu i ti radovi.

Godine prolaze a famozna “Ulica skela” na ulazu u stari dio grada i dalje plijeni pažnju prolaznika, dakako u negativnom smislu. 

Na pitanje ima li karlovačka gradska uprava mogućnosti utjecati na vlasnike zgrada (privatne i državu) da se uključe u njihovu obnovu čini se da zasad baš i nema odgovora.

– Fond solidarnosti funkcionira u Gradu Karlovcu, najveći broj zgrada je u radovima u ovom trenutku. Govorim o javnim zgradama, ali problem je i dalje pitanje privatnog vlasništva, gdje imamo skele, rekao je Mandić.

Dodaje da su kuće u Gajevoj kod Banijanskog mosta dijelom u privatnom ili državnom vlasništvu, ali i da je Grad u kontaktu i da kontinuirano radi na tome zajedno s Ministarstvom prostornog uređenje, graditeljstva i državne imovine. Cilj je, rekao je, da postignu dogovor da se uz potrebu obnove od potresa postigne da se pokrenu i ti radovi. 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo s procesom obnove javnih zgrada, ali i rekao da jedino gdje nisu uspjeli je Osnovna škola Dragojle Jarnević. 

– Druga javna nabava nije uspjela, svi planovi su za sada zaustavljeni, a učenici do daljnjeg u svojoj školi. Mi zajedno s Ministarstvom nastavljamo aktivnosti koje su potrebne da krenemo u konstruktivnu a u jednom trenutku i cjelovitu obnovu, zaključio je. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest