ŠAHTOGRAD

U Naselju M. Marulića na kratkom dijelu ulice ugrađeno čak 50-ak šahtova! Dok čekamo odgovor od Grada, pitali smo umjetnu inteligenciju kako to objašnjava?!

Aplikaciju "Ask AI" smo pitali zašto je 29 šahtova na razdaljini od pedesetak metara.

U srijedu smo na gradilištu u Naselju Marka Marulića, od kućnog broja 10A do kućnog broja 10F, što je pedesetak metara duljine, izbrojali 29 šahtova, manjih i većih, odnosno užih i širih te smo upitali Grad Karlovac zašto ih je toliko. Rečeno nam je da je upit proslijeđen tvrtki Vodovod i kanalizacija i da bismo odgovor mogli dobiti u petak.

U međuvremenu smo potražili odgovor od umjetne inteligencije.

Aplikaciju “Ask AI” smo pitali zašto je 29 šahtova na razdaljini od pedesetak metara.

– Teško je ponuditi definitivan odgovor bez boljeg poznavanja konteksta, ali je moguće da su šahtovi tako razmješteni sukladno lokalnim pravilima ili industrijskim standardima, rekla nam je umjetna inteligencija.

Kako navodi u svom obrazloženju, “u nekim slučajevima šahtovi se mogu postaviti po uobičajenim intervalima ne bi li se osigurao pristup radi održavanja ili ispitivanja podzemne infrastrukture”.

– Razmještaj šahtova može ovisiti o čimbenicima kao što su dubina u kojoj se nalazi infrastruktura, vrst zemlje ili zemljišta te očekivani intenzitet prometa. Bez više podataka o toj lokaciji i svrsi šahtova, teško je reći zašto ih je 29 na potezu od 50 metara, rekla nam je još umjetna inteligencija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest