PROVEDEN NATJEČAJ

Podijeljeni ugovori za financiranje aktivnosti udruga na području zdravstva, socijalne skrbi i branitelja, dožupanica: Iduće godine sredstva će biti dosta veća

Novčana vrijednost natječaja je 59.725 eura, a dožupanica Vesna Hajsan-Dolinar je najavila da će iduće godine biti "dosta viša"

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” danas su uručeni ugovori predstavnicima organizacija civilnog društva potpisani sa Županijom karlovačkom nakon provedbe javnog natječaja za financiranje udruga koje djeluju na područjima zdravstva, socijalne skrbi i branitelja.

Novčana vrijednost natječaja je 59.725 eura, a dožupanica Vesna Hajsan-Dolinar je najavila da će iduće godine biti “dosta viša”.

– Razdvojit ćemo udruge koje se bave socijalnom skrbi i zdravstvom od braniteljskih jer su djelatnosti različite. Stoga će sljedeće godine biti dva zasebna natječaja s većom alokacijom financijskih sredstava u dvije grupe, rekla je Hajsan-Dolinar.

Napomenula je da se na ovogodišnji natječaj prijavilo 60 udruga, da je ugovore potpisalo 58, a da dvije prijave nisu prihvaćene jer su ih podnijele udruge koje nisu s područja Karlovačke županije niti provode aktivnosti u Karlovačkoj županiji.

– Od 58 ugovora, sedam dijelimo u prioritetnom području promicanja zdravlja i prevencije bolesti. Šesnaest udruga je dobilo ugovore za skrb osoba s invaliditetom. Sedam ugovora se odnosi na područje poboljšanja kvalitete skrbi ugroženih populacija. Četvrto područje se odnosi na promicanje temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i unapređenje kvalitete života invalida Domovinskog rata te braniteljske populacije – potpisano je 28 ugovora” navela je dožupanica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest