ŽALI SE UPRAVI VODOVODA

Vlasnik kuće na Turnju požalio se na nedovršen posao oborinske odvodnje u sklopu Aglomeracije, pita kako će proći tehnički pregled! Evo što kažu u Vodovodu

Čitatelj KAportala

O čemu se radi i je li istina da je u ovom slučaju posao ostao nedovršen pitali smo investitora cijelog projekta, službu karlovačkog gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacija.


Radovi na Aglomeraciji na Turnju su gotovi, te ovaj dio karlovačkog megaprojekta financiranog novcem EU čeka tehnički pregled. No je li sve izvedeno kako bi trebalo, pita se naš čitatelj, stanar kuće na adresi Turanj 58 koji kao i njegovi susjedi smatraju da ni nakon radova nije riješen njihov problem oborinske odvodnje.

– Rekli su da će nam podignuti ogradu, slivnik, izvesti šahtove i oborinsku odvodnju, no nije napravljeno kako je trebalo jer i dalje ostaje problem, čak je i situacija prije bila nego što je sada, kaže nam ogorčeni stanar. Dodaje da je cijelo vrijeme bio u komunikaciji s Vodovodom, te da je pitao što treba napraviti, no rečeno mu je da će sve riješiti izvođač, a na kraju su ga, tvrdi – izignorirali.

– Zanima me kad će doći i završiti posao? Mjesecima su me zavlačili, a sad se nije realiziralo prvobitno dogovoreno, kako će projekt proći tehnički pregled, pita se i dodaje da je opravdano u strahu da će se zbog nedovršenog posla velike bujične vode slijevati njemu u dvorište. 

O čemu se radi i je li istina da je u ovom slučaju posao ostao nedovršen pitali smo investitora cijelog projekta, službu karlovačkog gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacija. Kako nam kažu, prvo žele “razjasniti početne postavke situacije oko oborinske odvodnje na adresi Turanj 58”.

– Prilikom izgradnje sanitarne kanalizacije i vodovoda na potezu državne ceste D1, Hrvatske ceste postavile su uvijet  da se nove instalacije vodovoda i sanitarne odvodnje ne smiju postaviti u trup državne ceste već isključivo u pojas nogostupa. Ispred katastarske čestice Turanj 58 postavljen je vodoopskrbni cjevovod  i cjevovod za sanitarnu odvodnju, točnije u području između katastarske čestice tog objekta i državne ceste D1. Kako bi se instalacije (i vode i odvodnje!) mogle položiti bilo je nužno postojeće (neevidentirane i nelegalne) cijevi ukloniti, a posljedično se i smanjila graba uz ogradu objekta, kažu nam u Vodovodu.

Dodaju da su se, “kako bi ublažili utjecaj oborina na njegovu nekretninu, sastali s gospodinom nekoliko puta i dogovorili smo tehničko rješenje”. 

– U dogovoru s nadzorom i izvođačem definirani su radovi koji su se izveli na javnoj površini ispred objekta. Što se tiče kbr. 60, tu  nije bilo prigovora niti primjedbe. Zaključno, odradilo se sve što se moglo i bilo prihvatljivo, a više ili preko toga ne možemo dopustiti jer bi se moglo tumačiti kao trošenje javnih sredstava za privatne potrebe, kažu još u Vodovodu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest