KONTROLA SUSTAVA

Na Rakovcu se ponovo kopaju rupe kod već završenog vrelovoda, građane zanima što se događa: Ovdje ima rovova kao u Ukrajini! Evo što kažu u Toplani

Dodaju da se "upravo taj dio radova odnosno ispitivanja provodi jer kompletan sustav grijanja mora ostvariti ugovorom definirane karakteristike".

Karlovačka Gradska toplana privela je kraju veliki projekt revitalizacije vrelovoda u Karlovcu, no i dalje se kopaju rovovi i iskopi na mjestima gdje je već sve bilo zatrpano. Čitatelji nam javljaju da se na Rakovcu kopa “sto na sat”, a kako je jedan rekao, “ovdje ima rovova kao u Ukrajini”.

U Gradskoj toplani smo pitali što se događa, pa su nam i odgovorili. Kako kažu radovi su ugovoreni s tri izvođača.

–  Do početka ogrjevne sezone osnovni radovi na vrelovodu su odrađeni do te mjere da je moglo započeti grijanje. Nakon završenih strojarskih i građevinskih radova, izvođači su u obavezi obaviti i kontrolu Nordijskog sustava za detekciju mjesta curenja na vrelovodu u slučaju puknuća, dakle elektro dio radova, kažu nam u Toplani.

Dodaju da se “upravo taj dio radova odnosno ispitivanja provodi jer kompletan sustav grijanja mora ostvariti ugovorom definirane karakteristike”.

– Izvođač radova navedena ispitivanja provodi na vlastiti trošak, a ne na teret Gradske toplane, kažu nam.

Znamo da nije lijepo gledati kopanja po našem gradu, ali molimo za još malo strpljenja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest