PROBLEMI U ZVIJEZDI

Stanari u Zvijezdi od osiguravajućih kuća počeli dobivati odgovore da su im zahtjevi neosnovani! SDP: Gradonačelniče, jeste li nas svjesno obmanuli?

Strah nas je da je sada sasvim jasno da vlasnici građevinskih objekata u Zvijezdi ne mogu računati na nadoknadu štete od osiguranja, pišu SDP-ovci.

– Od tematske sjednice karlovačkog Gradskog vijeća održane na temu radova na aglomeraciji u Zvijezdi proteklo je skoro više od 5 tjedana. Tada su vlasnici građevinskih objekata na kojima su nastala oštećenja dobili informaciju, i od gradonačelnika Mandića i od direktorice Vodovoda i kanalizacije Katarine Malenice, da će sva šteta na objektima biti u cijelosti nadoknađena na temelju police osiguranja koja je sastavni dio Ugovora o izvođenju radova, a teretit će direktno izvođača. Detaljno je opisan postupak prijave štete, a osiguranje ima rok od 60 dana da odgovori na zahtjev, stoji u uvodu priopćenja karlovačke organizacije SDP-a koje je potpisala predsjednica Dragica Malović.

Kako nastavlja, ovih su dana “naši sugrađani iz Zvijezde konačno počeli dobivati odgovore na svoje zahtjeve. Odgovore da su njihovi odštetni zahtjevi neosnovani!”

– Navodi se “da je policom osiguranja te pripadajućom klauzulom, ugovoreno kako osiguranjem od izvanugovorne odgovornosti nisu pokrivene štete uslijed vibracija, pomaka ili slabljenja potpornja i/ili nosača na susjednim objektima u vlasništvu trećih osoba udaljenih 5 metara ili manje od osiguranog objekta u izgradnji/montaži.”

– Kako se građevine, bilo stambene bilo poslovne namjene, u vezi čijih oštećenja se podnose odštetni zahtjevi velikom većinom nalaze na udaljenosti manjoj od 5 metara od iskopa u kojima se vrše radovi na aglomeraciji, strah nas je da je sada sasvim jasno da vlasnici građevinskih objekata u Zvijezdi ne mogu računati na nadoknadu štete od osiguranja, pišu SDP-ovci.

– Ovom prilikom molim gradonačelnika Mandića da kaže javnosti je li nas svjesno obmanuo, ili ga izvođač radova kojeg bi ipak trebalo i kontrolirati nije izvijestio o svim bitnim elementima osiguranja od odgovornosti za štetu koja nastane tijekom izvođenja radova? Zar se investitor nije upoznao s odredbama Ugovora o izvođenju radova? Kakav skupi šlamperaj! Tko će sada snositi odgovornost za nastala oštećenja? Hoće li svi porezni obveznici ovog Grada plaćati cijenu nesposobnosti gradonačelnika i nesposobnosti njegove uprave, nesposobnosti političkom linijom postavljenih direktora gradskih tvrtki i drugih odgovornih osoba? Hoće li možda sve to sami platiti oštećeni građani? Znate li vi u Gradu uopće o kojoj visini štete govorimo? A radovi još nisu niti približno gotovi.

A bilo bi lijepo i saznati zašto gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija ne uspijeva više od mjesec dana udovoljiti zahtjevu gradske vijećnice za dostavom izvješća o statičkoj ispravnosti građevina oštećenih prilikom izvođenja radova na aglomeraciji u Zvijezdi? Taji li se i ovdje nešto? Ima li ta izvješća uopće tvrtka Vodovod i kanalizacija kao naručitelj istih? Kako ih je uopće moguće izraditi i za njih jamčiti ako radovi nisu završeni i ako oštećenja na građevinama nastaju svakodnevno?

Gradonačelniče, prestanite mazat oči javnosti, građani žele konkretne odgovore, pišu još SDP-ovci priopćenju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest