GRAĐANSKA INICIJATIVA

U Gradu ponudili nove sastanke s predstavnicima Građanske inicijative, oni ih prozvali za “šutnju administracije”: Pismeno se očitujte na naše zahtjeve

Neprihvatljivim smatraju da se na pisane zahtjeve građana odgovara "na sastancima" na kojima nisu postignuti nikakvi dogovori, niti su dani zadovoljavajući odgovori na zahtjeve građana".

– Osim što ste vinovnik najveće komunalne i infrastrukturne katastrofe koja je zadesila Grad Karlovac i njezinu zaštićenu povijesnu jezgru – Zvijezdu; odbijate dati pisani odgovor na urudžbirani zahtjev građana. Time kršite zakonsku obavezu Grada Karlovca da se na pisane dopise građana odgovori pisanim putem, pišu karlovačkom gradonačelniku Damiru Mandiću Matija Volner, Krešimir Latin i Milan Medić, kako navode, “u ime građanskih inicijativa Zvijezde i Gaze”. 

Dodaju da “neprihvatljivim smatraju da se na pisane zahtjeve građana odgovara “na sastancima” na kojima nisu postignuti nikakvi dogovori, niti su dani zadovoljavajući odgovori na zahtjeve građana”.

– Vaš dopis od 10. svibnja 2024. smatramo izbjegavanjem zakonske obaveze da odgovorite svojim sugrađanima. Izvolite se pismeno očitovati na zahtjeve inicijativa ogorčenih građana Karlovca kojima ste razlupali privatne kuće, visokoškolske ustanove i druge javne zgrade neprofesionalnom i nestručnom obnovom kanalizacije, kažu aktivisti. 

Niti jedan grad u svijetu, stoji u pismu, ne popravlja kanalizaciju tako da razlupa 80% privatnih i javnih zgrada uzduž trase izvođenja radova.

– To je jedino uspjelo Gradu Karlovcu i poduzeću Vodovod i kanalizacija Karlovac. Kao Prvom građaninu svojeg grada, dužnost vam je pisanim putem odgovoriti na opravdane zahtjeve svojih ogorčenih sugrađana, pišu Volner, Latin i Medić.

Evo što im je napisao gradonačelnik…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest