ZVJEZDANE MUKE

Državni inspektorat izuzeo dokumentaciju iz Vodovoda i kanalizacije! Dok ne izda nalaz nema radova u Gambonovoj, Bencetićevoj, Draškovićevoj i Križanićevoj

Na konferenciju za tisak u paviljon stigao je i predvodnik inicijative građana Zvijezde i Gaze Milan Medić, no nije ništa komentirao.

Državni inspektorat je izuzeo prošloga tjedna dokumentaciju iz Vodovoda i kanalizacije koja se odnosi na radove u Zvijezdi u sklopu projekta “Poboljšane vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa” i dok se ne dobije njihov nalaz radovi u Gambonovoj, Bencetićevoj, Draškovićevoj i Križanićevoj su obustavljeni, izvijestila je u ponedjeljak direktorica te karlovačke gradske tvrtke koja je nositelj ovog komunalnog projekta ukupne novčane vrijednosti veće od 67 milijuna eura Katarina Malenica.

Navela je na otvorenju izložbe infografika u Glazbenom paviljonu na Šetalištu doktora Franje Tuđmana koje prikazuju kako bi Zvijezda trebala izgledati nakon ulaganja, odnosno što je sve predviđeno da se uradi, i to da je pokrenut postupak recenzije dosadašnje metode radova, pa će se ona prestati primijenjivati, ako se pokaže da nije bila dobra. Isto tako je započet i postupak izmjene i dopune glavnog projekta.

– Tek kad se osiguraju sigurni uvjeti kako bismo smanjili na najmanju moguću mjeru bilo kakav rizik od daljnjih oštećenja – naglasila je.

Navela je i da se izrađuje elaborat stanja šest oštećenih objekata u Kraševoj koji će biti podloga za sanaciju, a gradonačelnik Damir Mandić je rekao da je izdvojeno sto tisuća eura za stanovnike Zvijezde radi ulaganja u krovišta, stolariju, pročelja i statiku.

– Obavijestili smo vlasnike o procedurama, ako se pojavi šteta. Odgovoran za oštećenja treba snositi trošak obnove – napomenuo je Mandić.

Ukupna novčana vrijednost ulaganja u Zvijezdi iznosi 12 milijuna eura, a ulaže se u pet kilometara kanalizacije i vodoopskrbe te u plinske i elektroenergetske instalacije kao i u DTK mrežu.

– Do sada je izvedeno 68 posto radova na kanalizaciji i 55 posto radova na vodoopskrbi – navela je K. Malenica.

Precizirala je da se trenutačno radi na vodoopskrbi u Prešernovoj ulici.

– U Cesarčevoj i Tomislavovoj se radi na DTK i HEP infrastrukturi, a na sjevernom dijelu Radićeve se završavaju radovi te slijede postavljanje rubnjaka i opločenje. Završava se prva faza kanalizacije u Kraševoj i Klaićevoj. Prioritet je završiti zapadni dio Zvijezde. Tamo se sada završavaju radovi na DTK i elektroenergetskoj infrastrukturi. Nakon toga će se stvoriti uvjeti za opločenje. Prvo će se urediti Haulikova i Križanićeva, već ove jeseni. Nastavit će se radovi u istočnom dijelu Zvijezde. Tamo se nastavlja s izvođenjem priključaka – kazala je K. Malenica.

FOTO GALERIJA…

>> Prezentacija aglomeracije na promenadi – 27. svibnja 2024.

Nastavila je da je dinamika u drugim grupama jako dobra i da su svi radovi pri kraju.

Na ljeto i jesen će se asfaltirati ostale ulice, a nakon toga očekujemo tehničke preglede i uporabne dozvole. Investicija je uspješno završena na Turnju i na Kamenskom. Ishođene su sve uporabne dozvole i već je šest stotina korisnika dobilo na kućne adrese obavijesti o priključenju na javni sustav odvodnje – rekla je K. Malenica.

Izložba je otvorena 30 dana.

Na konferenciju za tisak u paviljon stigao je i predvodnik inicijative građana Zvijezde i Gaze Milan Medić, no nije ništa komentirao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest