JE LI MOGUĆE?

Projekt dug četvrt stoljeća ipak ide u realizaciju! Izabran izvođač za nastavak gradnje famoznog “gradskog prstena”, kad ćemo se njime i voziti?

Grad je, kako stvari stoje, trebao napraviti još zahtjevniji posao, a radi se o rješavanju imovinsko - pravnih odnosa

Karlovački “gradski prsten” spominje se već više od 25 godina, no projekt koji je za već davnih dana trebao ubrzati protok prometa od Dubovca prema Grabriku i rasteretiti postojeće prometnice nikad nije zaživio pa se već o njemu pričaju i vicevi. Na semaforu raskrižja koje to nije odavno “blica” samo žuto svjetlo, i svi se vozači sigurno pitaju hoće li ikad njime i proći.

Je li se nešto promijenilo pitali smo po tko zna koji put u karlovačkoj gradskoj upravi pa i doznali da se po tom pitanju ipak nešto radi, iako prometnica nije u domeni Grada Karlovca.

Uskoro početak gradnje?

– Gradnja gradskog prstena je u nadležnosti Hrvatskih cesta, no ono što nam je poznato je da su Hrvatske ceste izabrale izvođača radova pa očekujemo skorašnji početak gradnje, rečeno nam je u gradskoj upravi.

Grad je, kako stvari stoje, trebao napraviti još zahtjevniji posao, a radi se o rješavanju imovinsko – pravnih odnosa pa se projekt “gradskog prstena” i odužio na nevjerojatnih 25 godina.

– Grad je za ovaj projekt rješavao imovinsko-pravne odnose. U obuhvatu zahvata u prostoru – građenje dijela državne ceste 545 – dionice užeg gradskog prstena od Krležine ulice do Ulice Marina Držića u Karlovcu nalaze se ukupno 32 nekretnine u k.o. Karlovac II, što javnopravnih što privatnih, odgovorili su nam u Gradu na naš upit.

Rješenja o izvlaštenju

Od tih 32 nekretnine bilo je potrebno riješiti imovinsko – pravne odnose za 8 nekretnina u vlasništvu fizičkih osoba.

– Za 7 nekretnina donesena su pravomoćna Rješenja o izvlaštenju, te su sklopljeni kupoprodajni ugovori, dok je za jednu doneseno Rješenje o stupanju u posjed, navode u gradskoj upravi.

Pošto su Hrvatske ceste izabrale i izvođača radova, valjda više nema prepreka za ovaj davno zamišljeni i započeti ali nikad realizirani infrastrukturni projekt. Kad ćemo se provozati ovim “prstenom” još nije poznato.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest