KAKO PRIMAMITI ULAGAČE?

Poduzetnička zona u Selcu gradski je projekt s velikim očekivanjima! Još je u fazi projektiranja i nema dogovorenih konkretnih investicija, no ima zainteresiranih

Kako doznajemo iz Grada, prvo i osnovno je rješavanje imovinsko - pravnih odnosa, kako za samu zonu, tako i za pristupne prometnice.

Nakon Gornjeg Mekušja, karlovačka gradska uprava u planu ima opremanje još jedne poslovne zone i to u naselju Selce koja bi se vezala na pristup autocesti i kao takva sigurno bi bila i atraktivna potencijalnim ulagačima. Radi se o prostoru od 70 hektara tik uz autocestu A-1 što je veliki plus u privlačenju investitora. Buduća zona je čak sedam puta veća od postojeće u Gornjem Mekušju, no čini se da je baš zato i ovaj projekt puno kompliciraniji za izvedbu.

Kako doznajemo iz Grada, prvo i osnovno je rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, kako za samu zonu, tako i za pristupne prometnice.

– U obuhvatu zahvata izgradnje pristupne prometnice Selce s pripadajućom komunalnom infrastrukturom je ukupno 96 nekretnina, od kojih je bilo potrebno riješiti imovinsko pravne odnose za 84, budući se iste nalaze u privatnom vlasništvu, rečeno nam je u gradskoj upravi na naš upit.

Kako navode, do sad je riješeno, što zaključenim kupoprodajnim ugovorom, što rješenjima o izvlaštenju 71 nekretnina. Postupak izvlaštenja vodi se još za 13 nekretnina ispred nadležnog Odjela Karlovačke županije.

– Za 6 nekretnina koje se nalaze u privatnom vlasništvu, naknadno je pokrenut postupak osiguranja dokaza temeljem Izmjene i dopune lokacijske dozvole. U tijeku je izrada glavnog projekta i nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa bit će ishođena građevinska dozvola, kažu nam u Gradu.

Na primjeru zone u Gornjem Mekušju pokazalo se da zainteresiranih investitora ima, posebno jer u slučaju poslovnih zona dolaze na komunalno opremljen prostor. Za sada nema konkretnih dogovora s ulagačima koji bi gradili svoje pogone u budućoj zoni Selce, no u Gradu nam kažu da ih potencijalno zainteresirani investitori često kontaktiraju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest