Gorući problem

Kakvu vodu piju naša djeca? Dječji vrtići Karlovac i Četiri rijeke ispitali kakvoću vode za ljudsku potrošnju – dobra za piće

Osiguran je novac za još ispitivanja

Predškolske ustanove u vlasništvu Grada Karlovca Dječji vrtić Karlovac i Dječji vrtić Četiri rijeke izvijestili su u utorak da je voda za ljudsku potrošnju koju koriste dobra, a na temelju dodatnih analiza koje su naručili, a Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije proveo.

Dodali su da su analize naručili s obzirom na radove koji se odvijaju na vodoopskrbnom sustavu i s obzirom na pojavu zamućene vode u nekim dijelovima grada, a ispitivanja su recentna.

Grad Karlovac je u ponedjeljak objavio priopćenje Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije izdano povodom pojava zamućenja vode za piće. U tom priopćenju se navodi da je od početka travnja do početka listopada 2024. godine na području Karlovačke županije izvršeno 212 uzorkovanja i ispitivanja vode za ljudsku potrošnju sa 16 utvrđenih nesukladnih uzoraka, a neka ispitivanja i dalje traju. Na području Karlovca je uzeto 75 uzoraka, a od tog broja u dva je utvrđeno mikrobiološko onečišćenje, a u dva povišena razina olova. Mikrobiološko onečišćenje je uklonjeno, a za drugi problem je utvrđeno da je uzrokovan internim instalacijama, a ne problemom vodoopskrbnoj mreži.

Osigurano je još novca za dodatna ispitivanja kakvoće vode.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest