Ovu ulicu “zaobišla” Aglomeracija ali stanarima uništila cestu, SDP-ova gradska vijećnica proziva gradsku upravu: Obnovite prometnicu kroz Nove Novake

– Na prošlotjednoj konferenciji za medije gradonačelnika Damira Mandića te predstavnika gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. na temu provođenja projekta aglomeracije, javnosti je prezentirano da su radovi u Hrnetiću izvršeni 95 posto zbog neočekivane kolizije s plinovodom, kaže bivša predsjednica karlovačkog SDP-a ali još uvijek gradska vijećnica Dragica Malović.

U priopćenju ispred stranke navodi da “za sada neće propitivati kako je nakon višegodišnjih radova na aglomeraciji u tom dijelu grada odjednom došlo do neočekivane kolizije s plinovodom koja je uzrokovala da se projekt u tom dijelu mora mijenjati i dopunjavati, ali ćemo propitivati alternativne puteve koje je gradska vlast odredila kako bi stanovnici Hrnetića, Novaka i Kaštela mogli izići iz mjesta i doći do Karlovca ili koje god druge destinacije”.

– Obzirom da ni radovi u Drežniku nisu niti približno gotovi, stanovnici Hrnetića, Novaka i Kaštela mogu koristiti most u Hrnetiću (inače bez uporabne dozvole), pa preko Jelse do grada ili dotrajalom cestom kroz Nove Novake (koja se vrlo nezgodno spaja na prometnicu koja povezuje Ozalj i Karlovac). Ova prometnica kroz Nove Novake u vrlo je lošem stanju, kako zbog velike količine prometa koji njome prolazi zbog dugotrajnosti izvođenja radova na aglomeraciji na prometnici kroz Kaštel, a njome prolaze i šleperi kao i autobusi koji prevoze putnike u javnom gradskom prijevozu. Nije naodmet napomenuti da je uskoro Dan svih svetih, pa je za pretpostaviti da će narednih dana ova prometnica biti posebno zagušena obzirom da se u Hrnetiću nalazi jedno od gradskih groblja. Prometnica je puna rupa, asfalt se raspada, a bankine uz nju su propale. Vožnja njome predstavlja opasnost za vozače te lako može uzrokovati i ozbiljne štete na vozilima, navode u SDP-u.

Stoga se, dodaju, ponovno poziva se gradska vlast, nadležni Upravni odjel, da pristupi dovođenju prometnice u stanje koje će omogućiti sigurnu vožnju i onemogućiti nastanak materijalne štete na vozilima – zatrpavanje rupa i navoženje bankina.

– Po konačnom završetku radova na aglomeraciji na prometnici Kaštel, poziva se gradsku vlast u cijelosti obnoviti navedenu prometnicu kroz Nove Novake, kako bi se tamošnjim stanovnicima barem malo podignula kvaliteta života, obzirom da ih je projekt aglomeracije zaobišao, pa tako ovaj dio gradske četvrti nije dobio niti kanalizaciju niti su promijenjene ionako dotrajale vodovodne cijevi, kaže Malović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest