DRUGA STRANA

Petračić o istupu stanara: Kad se nekom kaže istina ispadam bahat. U ovom poslu ne mogu biti svećenik, da sam svećenik bio bih gradonačelnik!

Za zgradu u Ujevićevoj će biti produžen rok i sve će se napraviti u brzom roku, zaključuje Petračić, kao i da je ovaj medijski istup stanara bio - nepotreban.

Istup nezadovoljnih stanara nebodera u Ulici Tina Ujevića 2 otvorio je i neka pitanja vezana za izvedbu projekata energetske obnove višestambenih zgrada u Karlovcu, dok su osim prema izvođaču, “strelice” kritike upućene i voditelju projekta i upravitelju Davoru Petračiću, vlasniku tvrtke Petračić nekretnine. Podsjetimo, zbog primjećenih nedostataka suvlasnici zgrade ne žele potpisati primopredaju, a više o tome možete pročitati ovdje…

O čemu se radi pitali smo Petračića kojeg su, između ostalog, stanari optužili i za bahatost a i čak da ih je vrijeđao.

– Zbog mene su na najbržem prstu dobili sredstva za energetsku obnovu i na meni je kao voditelju projekta da ga pratim financijski i brinem za njegovu održivost da ne dođe do sankcija. Oni očekuju da discipliniram izvođača, što mogu tek djelomično jer nisam nadzor, kaže nam Petračić.

Priznao je da se pokazalo da izvođač nije najbolji.

– Imao je dobre reference i radio veće projekte, ali događa se da imaš dobre radnike a sutra ih više nemaš, pa i dobra firma može preko noći postati takva da se s njom natežeš oko rokova, kvalitete, dogovora sa stanarima i slično. Dosta je tu bilo nerazumijevanja, a u utorak je trebala biti primopredaja, a umjesto toga stanari su istupili u javnost. Nije jednostavna situacija, to mi je jasno, ali kad zagusti ne treba bježati s broda nego ostati i riješiti stvari. Ja sam ostao i dopeljat ću ga do kraja, izrazio se Petračić figurativno.

– Sad kad bi zbog roka trebao imati suradnju s predstavnicima ja sam to izgubio. Nakon primopredaje postoji rok od dvije godine garancije i izvođač mora ukloniti nedostatake. Imamo sredstva po osiguranju, oni to ne razumiju ali i to je meni razumljivo. Stoga sam u Fondu dobio informaciju da možemo tražiti produženje roka i iako to nisam mislio, morat ću ga produžiti, no radovi bi trebali biti gotovi već za mjesec, dva, možda i kraće, kaže nam.

Pritom dodaje da za zgradu u Ujevićevoj to nije odlučio zbog tiskovne konferencije već zbog pregleda građevinske knjige u kojoj je vidio stvari za koje nije znao da nisu dovršene.

– Nisam nadzor nego voditelj projekta, imam uvid ali ne detaljni, to i se omogući tek kad dobijem građevinsku knjigu. To čak ni nije moj posao da upozoravam na nedostatke, ali kako sam te struke dodatno i to radim, jer je bitno za financije, priča nam Petračić i dodaje da će sve projekte privesti kraju i da stanari neće platiti ono što nije izvedeno.

Brani se i od optužbi da je bahat i bezobrazan.

– Kad se nekom kaže istina onda ispadam bahat. U ovom poslu ne mogu biti svećenik, da sam svećenik bio bih gradonačelnik. Ovako moram inzistirati na nekim stvarima to možda izgleda bahato ali je tako, rekao je.

Ispričao nam kako uz obnovu zgrada idu i brojne bizarne situacije, ima i problematičnih stanara zbog kojih trpe cijeli projekti i ostali susjedi. Spomenuo je slučaj u Ulici Marka Marulića.

– U zgradi napravimo tri lifta, energetsku ovojnicu, fasadu, stolariju, a jedan vlasnik ne dozvoljava da se izolira njegova lođa. Dobili smo sudsko rješenje, ovaj to ne poštuje, zovem policiju koja ne želi izaći na sudsko rješenje nego samo ako se nešto desi. Kad se desi bit će kasno! Stanar je plathom zaklonio lođu i sad tražimo suca da angažira sudskog ovršitelja koji može zvati policiju. Pokušavam biti pristojan, ali ne mogu razgovarati jednim tonom, moram naglasiti što je bitno da bi ljudi shvatili, rekao je još Petračić.

Za zgradu u Ujevićevoj će biti produžen rok i sve će se napraviti u brzom roku, zaključuje Petračić, kao i da ovaj medijski istup stanara bio – nepotreban.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest