VIJESTI / KARLOVAC

Do kad vam vrijedi vozačka, imate li negativnih bodova... od danas možete provjeriti na stranicama MUP-a

Do kad vam vrijedi vozačka, imate li negativnih bodova... od danas
možete provjeriti na stranicama MUP-a
Stara i nova vozačka dozvola 31.01.2019., Sibenik - Stara i nova vozacka dozvola Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uz mnoge izmjene koje donosi stroži Zakon o sigurnosti prometa na cestama, koji je od danas na snazi, donosi i na internetskim stranicama MUP-a mogućnost provjere vozačke dozvole, ima li vozač negativnih bodova ili neku od izrečenih mjera...

Dozvole se mogu provjeriti putem kategorije Status vozačke dozvole u glavnom izborniku web stranice, a bitno je znati da se ovime neće dostavljati ni jedan osobni podatak. Ovaj brz i svima dostupan način ukinut će potrebu dodatnih plaćanja upravnih pristojbi i čekanja, poručuju u MUP-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, izmjenama i dopunama Zakona detaljnije se propisuju uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi. Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila.

Vozilo se ne daje na upravljanje niti osobi na kojoj je vidljiv utjecaj alkohola, lijekova i li drugih opijata ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!