VIJESTI / KARLOVAC

STIGLO POJAŠNJENJE

ViK-u žao zbog nezgode s poklopcem, majci ponudili pomoć, ali će i zatražiti jaču kontrolu zabrane prometa oko fontane - poklopac oštetila vozila

ViK-u žao zbog nezgode s poklopcem, majci ponudili pomoć, ali će i zatražiti jaču kontrolu zabrane prometa oko fontane - poklopac oštetila vozila

Vodovod i kanalizacija, u čijoj su nadležnosti šahtovi, utvrdio je da je poklopac u zoni šetnice oštećen vozilima koja tamo, premda ne smiju, prolaze

Poklopac, koji se danas poslijepodne izmaknuo pod nogama osmogodišnjaka, je siguran, ali ne i predviđen da preko njega prolaze vozila pa će ViK od nadležnih zatražiti pojačanu kontrolu poštivanja zabrane vožnje trgom kod fontane.

Najavili su to iz Vodovoda i kanalizacije, objašnjavajući kako je uopće bilo moguće da se nezgoda poput današnje dogodi na Korzu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U odgovoru koji su nam dostavili navode:

"Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac izražava žaljenje zbog nezgode koja se dogodila. Kontaktirali smo majku djeteta, izrazili žaljenje i ponudili pomoć. Na sreću, prema riječima majke, dijete je zadobilo lakše ozljede.

Po dojavi centra 112, naši radnici odmah su izašli na teren i dodatno osigurali poklopac okna prema pravilima struke. Nakon toga su stručne službe VIK-a izvršile detaljan uvid na lokaciji. Područje oko fontane i cijeli trg predstavlja šetnicu. Međutim, tijekom uvida uočeni su tragovi guma vozila koje je prije prošlo preko tog okna.

Smatramo da je do oštećenja poklopca došlo upravo uslijed prolaska teških vozila koja su svojom masom i dovela do deformacije. Ona nije bila vidljiva golim okom, a uočilo se tek uslijed današnje nezgode.

Mi ćemo uputiti molbu prema nadležnim službama da se pojača kontrola nad zabranom kretanja vozilima na tom području.

Ovakav zamjenski poklopac je inače siguran i adekvatan za prostor na kojem se nalazi, ali nije predviđen da preko njega prelaze vozila. Zamjenski poklopac je na tom mjestu jer je originalni skupocjeni poklopac otuđen. Mi ćemo ga u najskorijem roku sanirati."

 

Izdvojeno


Reci što misliš!