VIJESTI / KARLOVAC

SVE DRUGAČIJE

Zvjezdano ljeto, Dani piva... zbog štednje i mjera zaštite u novom obliku i bez velikih imena, ali ljeto u Karlovcu puno događanja na „prirodnim” pozornicama

Zvjezdano ljeto, Dani piva... zbog štednje i mjera zaštite u novom obliku i bez velikih imena, ali ljeto u Karlovcu puno događanja na „prirodnim” pozornicama

Maturijade u Karlovcu ove godine, zbog koronavirusa naravno, nema, a Zvjezdano ljeto, rođendan grada, Dani piva itd. u drugačijem obliku

- Maturijadu, Zvjezdano ljeto, Dane piva... sve ono što smo navikli u širokom i drugačijem obliku, ne možemo ove godine, poštujući sve mjere sigurnosti i odgovornost prema sebi i svim našim sugrađanima, organizirati na taj način, ali trudimo se, obzirom na epidemiološku situaciju i sve mjere koje su propisane, organizirati ih kako je to moguće. Usmjerili smo se na gradske ustanove, udruge, pojedince... koji nam pomažu i pokušat ćemo napraviti jednu našu kvalitetnu, domaću alternativu, izjavila je dogradonačelnica Andreja Navijalić, govoreći o poznatim karlovačkim manifestacijama, koje su do sad obilježavale ljeta u gradu i donosile različita događanja, na različitim mjestima, od kraja svibnja do početka rujna.

No, sve novo i drugačije, ne bi, ipak trebalo značiti da će ljeto u Karlovcu biti bez koncerata, predstava, sporta... Mjere štednje u proračunu smanjile su izdvajanja za organizaciju turističkih i kulturnih manifestacija, preusmjerivši novac na pomoć gospodarstvu i građanima, ali bi nas mogle potaknuti na kreativnost, okretanje vlastitim umjetničkim snagama i „prirodnim” pozornicama u gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad Karlovac je sam po sebi idealna pozornica. Imamo parkove, prirodu, sve ono što je turistički vrlo značajno i vjerujem da u suradnji sa svima, i sa sportskim klubovima, možemo napraviti jednu dobru, ovogodišnju, karlovačku priču, onako kako nam sve mjere to dopuštaju i da ćemo s malim događanjima po našem gradu uspjeti realizirati da Karlovac živi preko ljeta. Mislim da nam je to svima perspektiva i budućnost i da to želimo napraviti, sa svim ustanovama dati novu dimenziju ovom ljetu, napomenula je Navijalić.

Značajan doprinos u svemu tome očekuje se i od  proračunskih korisnika ZAKUD-a, Karlovačke športske i Turističke zajednice, ali i domaćih snaga. Jer poznatih imena, čiji dolazak košta, ovog ljeta u Karlovcu neće biti.

- Pokušat ćemo biti kreativni, ali sigurno je da nećemo imati velika imena za Dan grada, vjerojatno ni produkcija neće biti na toj razini na koju smo navikli. Ali, vjerujemo da ćemo s lokalnim snagama uspjeti naredna tri, četiri mjeseca, osim što je grad u parku, u tom parku organizirati mnoga događanja koja će biti zanimljiva i nama u Karlovcu, ali ja vjerujem i nekima sa strane, najavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!