VIJESTI / KARLOVAC

TURISTIČKE RUTE

Groblje Dubovac ponovo se može obići uz turističke vodiče - besplatne ture u petak i subotu

Groblje Dubovac ponovo se može obići uz turističke vodiče - besplatne ture u petak i subotu

Kulturno umjetnička ruta, osmišljena prošle godine, ponovo se vraća na Groblje Dubovac

Besplatne ture obilaska jednog od najstarijih karlovačkih grobalja, Katoličkog groblja Dubovac, i to uz stručno vodstvo turističkih vodiča, bit će ovog petka i subote.

Organizirane su u povodu "Tjedna upoznavanja znamenitosti europskih groblja" i 200. godišnjice groblja Dubovac, a nastavak su lani osmišljene "Kulturno umjetničke rute", koja i Karlovčanima i turistima donose mnoge zanimljive informacije o vjerojatno najpoznatijem karlovačkom groblju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svake godine krajem svibnja i početkom lipnja, značajna groblja u brojnim gradovima Europe organiziraju razna događanja, koja se većinom održavaju na grobljima. Tjedan se posvećuje otkrivanju povijesti, kulture, arhitekture i uspomena, koje se izražavaju na europskim grobljima, s namjerom podizanja svijesti o značaju groblja u široj javnosti. Ovogodišnja tema obilježavanja Tjedna upoznavanja groblja Europe je "Čuvari groblja" i posvećena je svima onima koji svakodnevno vode brigu o grobljima i onima koji rade na istraživanju i promociji istih. S obzirom na pandemiju obilježavanje se odvija u prilagođenim uvjetima, najavili su iz Zelenila, pozivajući sve zainteresirane da se odazovu Kulturno umjetničkoj ruti.

I 5. i 6. lipnja kreće se u 10 sati, ispred Kapelice Svih Svetih.

Izdvojeno


Reci što misliš!