VIJESTI / KARLOVAC

pred izbore

Plenković u Karlovcu: Očekujem da na parlamentarnim izborima obnovimo povjerenje birača, a radom županijskog HDZ-a sam jako zadovoljan

Plenković u Karlovcu: Očekujem da na parlamentarnim izborima obnovimo povjerenje birača, a radom županijskog HDZ-a sam jako zadovoljan
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio je na današnjem sastanku županijske organizacije stranke

- Očekujem da na parlamentarnim izborima obnovimo povjerenje hrvatskih birača s obzirom na postignuća, na aktivnosti koje smo imali u brojnim situacijama upravljanja krizama; ova zadnja COVID-19 osobito, u javnozdravstvenom smislu i ekonomsko-socijalnom, kao i pozicioniranju na političkoj europskoj razini, a i među međunarodnim financijskim institucijama gdje imamo jasne poluge za snažan ekonomski oporavak sljedećih sedam godina, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Karlovcu, gdje je prisustvovao sjednici Županijskog odbora stranke.

Odgovarajući na pitanje hoćemo li nakon izbora biti dva mjeseca bez Vlade, kazao je da ne mora biti tako, štoviše, cilj im je formirati ju čim prije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ako dobijemo veliku potporu, možemo munjevito formirati Vladu, što je i intencija. Cijela logika novog povjerenja je da se što prije formira Vlada i da s obnovljenim demokratskim kredibilitetom krenemo u rješavanje velikih tema koje su na dnevnom redu, bilo da je to gospodarstvo, eventualno javnozdravstvena situacija u 9. mjesecu i provođenje reformi, kao što smo to radili i do sada. To je cilj i mislim da ove redovite izbore treba tako i razumjeti, vidite koliko se trudimo i s reaktiviranjem gospodarstva, mjerama kojima smo stali iza privatnog sektora. Vidjeli ste koliko je i ovdje tvrtki iskoristilo pravo na naknadu i za ožujak i za travanj, slijedi za svibanj... naša je procjena da će ukupno biti gotovo šest milijardi kuna uloženo u očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru na razini države. Takvu vrstu snažne potpore i stajanja iza privatnog sektora nismo nikada imali od kad postoji Hrvatska kao slobodna i demokratska zemlja, zadnjih 30-ak godina, ustvrdio je Plenković.

Nije otkrio tko će biti HDZ-ovi kandidati iz Karlovačke županije, kazavši da su "kolege dale niz prijedloga kandidatkinja i kandidata" i da su "još u fazi analize", ali da će, kao što je jučer najavio, HDZ liste usuglasiti 15. lipnja.

Radom HDZ-a u Karlovačkoj županiji, odgovorio je na pitanje novinara, je zadovoljan. Osobito nekima, poput v.d. predsjednice ŽO HDZ-a Nadom Murganić.

- Rad HDZ-a u Karlovačkoj županiji je jako dobar, posebno sam zadovoljan s Nadom! Ali, i s drugim kolegama, surađujemo, tu je i Tomo Medved, zamjenik predsjednika HDZ-a, tako da je Karlovačka županija u pogledu stranačke strukture izrazito utjecajna i na nacionalnoj razini, ocijenio je Plenković.

Medved će biti nositelj HDZ-ove liste u 7. izbornoj jedinici, a Murganić među najizglednijim kandidatima iz Karlovačke županije.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!