VIJESTI / KARLOVAC

MOŽE SE

Zona Mekušje više nije samo predizborno obećanje karlovačke vlasti: prodana prva parcela, drugi potencijalni kupac priželjkuje polovicu zemljišta

Zona Mekušje više nije samo predizborno obećanje karlovačke vlasti: prodana prva parcela, drugi potencijalni kupac priželjkuje polovicu zemljišta

Tri godine prošle su od prvog razgovora o pretvaranju bivše vojarne u poslovnu zonu do prvog kupca

- Da, ovo je prvo realizirano predizborno obećanje i to godinu prije kraja mandata, potvrdio je danas karlovački gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o Poslovnoj zoni Gornje Mekušje.

Prvi put njeno je uređenje, od uklanjanja ruševina nekadašnje vojarne i razminiranja, do potpunog komunalnog opremanja, spomenuto 2017., uoči lokalnih izbora, a od tada je sve to napravljeno, uz sve potrebne „papire” - od izmjene Prostornog plana, projektiranja zone do prijave projekta za sufinanciranje EU novcem i dobivanja 8,5 milijuna kuna, ali i ulaganja gradskih 2 milijuna  – pa i prodana prva parcela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Deset ih je, naravno, s mogućnošću njihova spajanja pa bi, nakon Hidris inženjeringa iz Karlovca koji na Mekušju namjerava širiti proizvodnju, drugi kupac trebao biti Feal Hrvatska iz Zagreba.

- To je veliki investitor koji se bavi alu profilima, a njihova namjera je kupnja gotovo polovice zone i to je prava green field investicija. Gradu nije cilj zarađivati na prodaji zemljišta, nego da što više Karlovčana u zoni dobije posao, zato je i cijena zemljišta niža što je veći broj zaposlenih kod investitora. Cilj je i da tamo budu specijalizirana znanja, vezana za Tehničku školu i Veleučilište jer Karlovac je i zbog toga atraktivan, kazao je Mandić.

Od četiri pisma namjere koje su potencijalni investitori poslali Gradu, od jednog se odustalo – tvrtka je objasnila da zbog koronakrize trenutno ne može realizirati planove – Hidris je svoje i realizirala, Feal će se očitovati,  dok je jedno „još na stolu”.

Izdvojeno


Reci što misliš!