VIJESTI / KARLOVAC

jedinstvena gradska četvrt

Novi Centar doista poseban: Nakon murala Krleže, Dragojle i Mihalića, stižu braća Seljan, a onda još tri

Novi Centar doista poseban: Nakon murala Krleže, Dragojle i Mihalića, stižu braća Seljan, a onda još tri
Grad Karlovac

Novi Centar jedinstvena je karlovačka gradska četvrt po muralima

Novi Centar potvrdit će da je jedinstvena karlovačka gradska četvrt po muralima jer nakon što su pročelja zgrada već ukrasila tri, do kraja godine stižu još četiri.

Zgrade u Novom Centru poznatima su već učinili murali Miroslava Krleže, Dragojle Jarnević i Slavka Mihalića, upravo nastaje braće Seljan, a do kraja godine doći će još tri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To su karlovački istraživači braća Seljan, svima nam jako dobro poznati, zatim Dragutin Lerman koji je rođen u Požegi, a u Karlovcu je kratko bio trgovački pomoćnik, te Jakov Šašel koji je zapravo povijesno prvi krenuo u istraživanja, najavio je predsjednik Vijeća GČ Novi Centar Josip Žunić i pojasnio da će ovi murali biti na zidovima javne garaže.

Posljednji mural ove godine bit će Vjekoslava Karasa: s nebodera će gledati "svoju" galeriju. Sva četiri ovogodišnja murala u ovoj gradskoj četvrti realizirana će biti zahvaljujući programu KAkvart.

- Novi Centar još jednim muralom ne samo oplemenjuje životnu sredinu svojim stanovnicima već postaje i originalna turistička zanimljivost i svom gradu daje novu povijesno - urbanu dimenziju, rekli su u Gradu o muralu koji upravo nastaje, onom braće Seljan.

Izdvojeno


Reci što misliš!