VIJESTI / KARLOVAC

stigla dozvola

Novi Centar dobiva novu energetski učinkovitu poslovno-stambenu zgradu, prometnicu i pješačko-biciklističku stazu - Frak gradi prvo, ostalo Grad

Novi Centar dobiva novu energetski učinkovitu poslovno-stambenu zgradu, prometnicu i pješačko-biciklističku stazu - Frak gradi prvo, ostalo Grad

Frak je investitor zgrade, Grad prometnice i pješačko-biciklističke staze

- Prilikom osmišljavanja ovog projekta uz pomoć našeg stručnog tima, cilj nam je bio napraviti građevinu koja omogućuje ugodan i kvalitetan život uz niske troškove održavanja. Korištenjem obnovljivih izvora energije želimo pridonijeti smanjenju zagađenja okoliša te pridonijeti očuvanju prirode za naše buduće naraštaje, kazala je Andrea Fudurić iz Fraka, zahvaljujući Projektnom birou A.C.M. i Damiru Vajdiću i Stjepanu Lipšiniću, te D-Gradnji i Rudolfu Delaču, projektantima i izvođačima radova na budućoj poslovno-stambenoj zgradi u Novom Centru.

Građevinsku dozvolu investitoru tvrtki Frak, odnosno, direktoru Draganu Fuduriću gradonačelnik Damir Mandić uručio je danas, a odnosi se na zgradu u Krležinoj ulici koja će imati podzemnu etažu i četiri kata. Podzemna etaža je predviđena za otvoreno parkiralište osobnih vozila, prizemlje za prodajni salon Fraka, prvi kat za poslovne prostore, a drugi, treći i četvrti za stanove, njih 24, po 8 na svakom katu. Svi će biti jednoetažni, osim 4 na posljednjem katu koji će imati izlaze na vlastiti zeleni krov. Veći dio uređene površine ravnog prohodnog krova će se koristiti u poslovne svrhe, za organiziranje različitih događanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zgrada će biti energetski vrlo učinkovita, energetskog razreda A+, a svaki stan i poslovna jedinica zasebno mjerenje utrošenih energenata, struje, vode, grijanja.

Frakova investicija vrijedna je 39 milijuna kuna, bruto građevinske površine 7.565 kvadrata, a ona Grada Karlovca 668.000 kuna. Odnosi se na gradnju prometnice dužine stotinjak metara s oborinskom odvodnjom, te pješačko - biciklističku stazu od pedesetak metara, s javnom rasvjetom.

- Posebno važno za istaknuti kod realizacije ovog projekta jest suglasje privatnog investitora, javne uprave i građana koji žive na tom području putem Vijeća Gradske četvrti i predstavnika stanara. Vjerujemo kako će upravo taj dio gradske četvrti Novi Centar dodatno doprinijeti kvaliteti života građana, poručili su iz Grada.

Izdvojeno


Reci što misliš!