VIJESTI / KARLOVAC

korona pokvarila planove

I Karlovac Dan pobjede i domovinske zahvalnosti slavi skromnije - iz Grada pozvali građane da istaknu zastave

I Karlovac Dan pobjede i domovinske zahvalnosti slavi skromnije - iz Grada pozvali građane da istaknu zastave
foto arhiva

Sutrašnji državni praznik i obljetnica Oluje trebali su biti obilježeni nizom događanja, no epidemija koronavirusa i to je promijenila

Umjesto velike proslave, s nizom događanja i svečanim mimohodom, kako je to Grad planirao, ove godine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 25. obljetnica Oluje, u Karlovcu će biti obilježena skromno zbog epidemije koronavirusa.

- U suglasju s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, ovaj veličanstveni dan obilježit ćemo skromije, sukladno epidemiološkim preporukama. S početkom u 10 sati izaslanstvo Grada Karlovca, Hrvatske kopnene vojske, PU karlovačke, Karlovačke županije te braniteljskih udruga odat će počast svim žrtvama polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskih branitelja kod Suda, nakon čega će se održati Sveta misa u Nacionalnom svetištu sv. Josipa s početkom u 11 sati. Pripadnici braniteljskih udruga nakon Svete mise nastavljaju s protokolom obilježavanja, paljenjem svijeća na groblju Jamadol, Bedemu ljubavi i Spomeniku poginulim braniteljima na Turnju, najavili su iz Grada i pozvali građane da 5. kolovoza na svojim zgradama i kućama istaknu zastavu Republike Hrvatske.

Izdvojeno


Reci što misliš!