VIJESTI / KARLOVAC

reagirali na investiciju u Novom Centru

HNS: HDZ nastavlja betonizaciju Karlovca i "grad parkova" pretvara u "grad pogodovanja"

HNS: HDZ nastavlja betonizaciju Karlovca i

HNS-ovci poručili da se vidjelo kako se interesi vladajuće stranke odražavaju na Karlovac kao "grad industrije" pa se moraju zapitati slijedi li to i Karlovcu kao "gradu parkova"

- Vidjeli smo kako se interesi vladajuće stranke odražavaju na Karlovac kao "grad industrije" pa se moramo zapitati slijedi li to i Karlovcu kao "gradu parkova". Nakon prodaje vrijedne zelene površine uz Vrbanićev perivoj još jednom karlovačkom poduzetniku, HDZ grada Karlovca nastavlja betonizaciju Karlovca i pretvara naš "grad parkova" u "grad pogodovanja", poručio je karlovački HNS, reagirajući priopćenjem na najavljenu gradnju nove poslovno-stambene zgrade u Novom Centru.

U priopćenju navode da su, potaknuti viješću kako je gradonačelnik osobno dodijelio građevinsku dozvolu za izgradnju poslovno - stambene zgrade na uglu Ulice Ivana Meštrovića i Ulice Miroslava Krleže nisu mogli ne zapitati se hoće li gradonačelnik tako dozvole dijeliti svim građanima ili samo "posebnima".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- A da ne kažemo da je dozvola danas predana i radovi su brzinski već započeli, a teren iskolčen već tjednima prije izdavanja i pravomoćnosti građevinske dozvole? Kada je dozvola postala pravomoćna, kada je prijavljeno gradilište ili to nije važno ako se radi o interesu HDZ-a?

Vidjeli smo kako se interesi vladajuće stranke odražavaju na Karlovac kao „grad industrije“, pa se moramo zapitati slijedi li to i Karlovcu kao „gradu parkova“.

Nakon prodaje vrijedne zelene površine uz Vrbanićev perivoj još jednom karlovačkom poduzetniku, HDZ grada Karlovca nastavlja betonizaciju Karlovca i pretvara naš „grad parkova“ u „grad pogodovanja“.

Posebno nas je „oduševila“ izjava da se radi o „suglasju privatnog investitora, javne uprave i građana koji žive na tom području putem Vijeća Gradske četvrti i predstavnika stanara“. Voljeli bi da je traženo i suglasje svih građana Karlovca, a ne samo hadezeovih vijećnika gradske četvrti! Ovo je još jedan primjer potrebe da se ovakvi projekti od interesa za sve građane Karlovca prezentiraju kroz zborove građana koji su Statutom grada Karlovca dani kao legitimno sredstvo da građani neposredno kažu svoje mišljenje.

Kako je člankom rečeno da se radi o javnom suglasju, a onda i posredno javnom interesu ovim putem javno tražimo od Gradske uprave da nam omogući uvid u građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju jer posebno bi bilo zanimljivo vidjeti kako su osigurana potrebna parkirališna mjesta za buduće stanare, zaposlenike trgovina i posjetitelje, a da ne govorimo o izmještanju postojećih podzemnih instalacija koje prolaze tom lokacijom?

Tješi nas jedino činjenica da su lokalni izbori za manje od godinu dana kada će nadamo se apatija Karlovčana biti zamijenjena voljom da se izađe na izbore, čime bi maleni, ali presudni postotak „zna se“ kojih aktivnih birača, trebao postati manje odlučujući, a time i manje destruktivan za naš grad, kaže se u priopćenju koje potpisuju predsjednik karlovačkog HNS-a Žarko Latković i predsjednik kluba vijećnika ove stranke u Županijskoj skupštini Hrvoje Hoffman.

Izdvojeno


Reci što misliš!